10 років Майдану: на жаль, імперії не вмирають за один день

21 листопада 2023, 19:16
256
За цей час я дуже багато кого і що втратив. І мені часто доводилось чути: навіщо це все?
10 років Майдану: на жаль, імперії не вмирають за один день
Наступні покоління читаючи про цю боротьбу - захоплюватимуться нами / Фото: УНІАН

10 років назад ми розпочали процес завершення російської імперії і стрімкого становлення України. Імперії не вмирають за один день. Диктатури так, а імперії - ні. Тому цей процес ніколи не міг бути швидким. На жаль.

За цей час я дуже багато кого і що втратив. І мені часто доводилось чути: навіщо це все? Але ніколи в мене не було сумнівів з цього приводу. Бо для мене Майдан почався значно раніше чим 21 листопада 2013 року. Моїх активістів викрадали і били, порушували кримінальні справи, мені били автомобіль, вікна в квартирі, де жила моя 2 річна донька, доводилось переховувати сім’ю. Нам ставили прослушки, погрожували. Тому ні, я ніколи не думав, що без Майдану могло бути краще.

відео дня

Я думаю про всіх хто загинув. Загинув на Майдані, загинув на війні. І я розумію, що всі ми гинули б так само, але без честі. В тюрмах, в випадкових дтп, вуличних нападах. А так ми вибрали свій шлях, свою боротьбу. Сьогодні ми воюємо як українська держава, а не як дисиденти чи повстанці.

Я точно знаю, що це буде гідний розділ українського підручника з історії. І наступні покоління читаючи про цю боротьбу - захоплюватимуться нами.

А російська імперія сконає. Це факт, якому ще потрібний час.

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів – політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині – боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти