76% українців вважають себе щасливими. Звідки такий приплив щастя?

20 серпня 2021, 19:40
Можна порадіти, що у нас так багато щасливих людей, якби не одне "але". Проблема цього щастя в його штучності, в бажанні абстрагуватися від реальних проблем.
76% українців вважають себе щасливими. Звідки такий приплив щастя?
Більшість українців кажуть, що щасливі / volyn.com.ua

76% українців вважають себе щасливими. Про це свідчать данні опитування п‘яти тисяч українців, яке було проведено Украінським інститутом майбутнього.

Звідки такий прилив щастя? Як би це парадоксально не було: в повній апатії. Можливо найглибшій за всі роки незалежності. Наші фокус-групи і всі попередні дослідження показують, що украінці все далі відділяють себе від держави і все більше живуть в паралельних з державою світах.

Літо, бажання абстрагуватися від майбутніх проблем з тарифами, бажання відпочити від карантину і зрештою, накопичення апатії і бажання забути про все погане - ось головна причина того, чому три чверті українців в цілому вважають себе щасливими.

відео дня

Можна, звичайно, порадіти, що у нас так багато щасливих людей, якби не одне "але". Проблема цього щастя в його штучності, в бажанні абстрагуватися від реальних проблем. Колись, дуже давно, напередодні 1993 року, я чув діалог двох літніх жінок. І от одна сказала: я на останні гроші купила шампанське, коли будуть наступні гроші, я не знаю, але Новий рік я маю зустріти з шампанським. Настрій суспільства зараз приблизно такий, як у тієї жінки. І звідси цей величезний рівень щастя. І тут можна звичайно говорити про інфантилізм. Але до дитячості тут додається ще один елемент: глибинна втома. Сьогоднішнє щастя: це відпустка, коли ти виключив телефон, Інтернет і сидиш на березі моря і втикаєш. І найбільше чого ти боїшся - повенюрнутися до реальності. Але ти все одно до неї повернешся, і ти це знаєш, але свідомо відтягує цей момент.

читайте такожУ третини українців Зеленський викликає негатив: майже половина не хоче його другого терміну - опитуванняЗараз перед всіма нами стоїть дуже серйозний виклик: як не перетворити цей період щастя на озлобленість. Справа в тому, що вийти з відпустки іноді складніше ніж із тяжкої хвороби. Виходів, за великим рахунком є, насправді, небагато. Перший - це суспільна депресія з усіма наслідками. Другий - влада буде штучно продовжувати міняти веселі картинки і ми ще деякий час будемо робити вигляд, що нас все влаштовує. І нарешті третій: чергування веселих картинок з реальними проектами, які покращуватимуть життя. Від вибору моделі поведінки залежить вибір українців на майбутніх виборах. Насправді, якщо хтось ще не зрозумів, але цієї осені у нас почнеться передвиборча кампанія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти