Американці нарешті наважилися

14 січня 2024, 06:43
Момент демонстрації слабкості суттєво вплинув на глобальних конкурентів США, включно з російською агресією проти України.
Американці нарешті наважилися
США ы Великобританя вдарили по хуситам / Колаж: Главред, фото: twitter.com/RishiSunak, Вікіпедія, скріншот

Якщо серйозно, то це дуже важлива подія глобального масштабу. Американці нарешті наважилися. Щоправда, не одноосібно, а із залученням найближчих союзників.

А це вже щось. Це та демонстрація сили, якої дуже-дуже бракувало адміністрації Байдена з часів "виходу" з Афганістану. То була саме демонстрація слабкості. Союзників навіть не попередили заздалегідь.

Момент демонстрації слабкості суттєво вплинув на глобальних конкурентів США, включно з російською агресією проти України. Ніхто не очікував рішучого опору не лише з боку України, але й, насамперед, з боку Заходу. І потоплений росіянами американський розвідувальний безпілотник MQ-9 Reaper 14 березня минулого року біля Криму, а перед тим ще один збитий у небі над Сирією, залишилися без належної відповіді. Обмежилися риторикою.

відео дня

Зараз є шанс розвернути очікування наших ворогів, і ворогів сучасного світу, в протилежному напрямку.

За великим рахунком, Україні зараз як ніколи раніше потрібне відкриття другого фронту. І не російсько-іранськими проксі, як Хамас/Хезбола, а навпаки, фронту проти них. А отже, і проти союзника РФії Ірану чи, навіть, КНДР.

Головним же адресатом такої демонстрації сили Заходу є КНР. Для них це вже наочне попередження. На відміну від Ірану й РФії вони ще здатні реалістично оцінювати ситуацію.

Хто такий Володимир Горбач?

Володимир Горбач - політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, експерт з питань зовнішньої та внутрішньої політики України. Автор більше 50 публікацій в українських і закордонних виданнях на тему зовнішньої і внутрішньої політики України, в тому числі - виборчих стратегій і виборчих технологій, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти