Авдіївка. Два важливих моменти

Авдіївка / Колаж: Главред, фото: facebook.com/zhebrivskyi, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Очевидно, що з півдня РОВ з Водяного рухатиметься на Північне з метою його захоплення та встановлення вогневого контролю над 0542.

Авдіївка. Коротко.

РОВ готується до третьої хвилі наступу на Авдіївку. Зараз йде процес накопичення механізованої компоненти. Чітко про це говорить перекидання 239-го ТП 90-й тд.

Прогнозовано РОВ намагатимуться в рамках цієї хвилі наступу вийти на правий бік залізниці, закріпитися та розвинути наступ у напрямку та з подальшою окупацією села Степове. Це дозволить їм взяти під вогневий контроль трасу 0542 і почати рух в її напрямку і Бердичі.

Так само вони будуть намагатися прорватися в промзону коксохіму.

Очевидно, що з півдня РОВ з Водяного рухатиметься на Північне з метою його захоплення та встановлення вогневого контролю над 0542, з подальшим рухом на Тоненьке.

Думаю, що російське командування більш адекватно зараз сприймає свої можливості, а тому, фізичне перерізані 0542 і оточення Авдіївки планують на 4-ту хвилю наступу, яка може бути організована в перших числах грудня.

Два важливих моменти.

Перший - якщо це очевидно мені, то це тим більше очевидно і командуванню СОУ, а тому, третя хвиля наступу РОВ не стане несподіванкою.

Другий - все вищесказане повинно було бути реалізовано РОВ ще 10 жовтня, в ході їх першого наступу двома ешелонами. Але, оточення Авдіївки за добу, вилилося в - б'ємося чолом об паркан коксохіму другий місяць.

А тому, наскільки б похмуро не сприймався описуваний вище сценарій, ще не факт, що РОВ зможуть його повністю реалізувати.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти