Чому Україні варто повчитися у маленького Тайваню

У Тайвані рекордна кількість ракет на одиницю площі / Google Maps

Він показує, як багато часу ми втратили з 2014 року і як продовжуємо втрачати за 8 місяців війни.

Річний об'єм виробництва ракет Тайваню становить 500 штук. Зараз у Тайваню 10000 тис ракет, включаючи гіперзвукові. Тайвань входить до трійки країн, які виробляють гіперзвукові ракети.

Тайвань - що це за Країна?

Тайвань (Республіка Китай, не плутати з КНР) - острівна держава з обмеженим міжнародним визнанням у Східній Азії. У першій половині XX століття була однопартійною країною, визнаною міжнародним співтовариством, що мала юрисдикцію над материковим Китаєм; однак з другої половини століття є демократичною державою, яка контролює острів Тайвань і ряд інших дрібних островів, хоча де-факто підтримує відносини з багатьма іноземними державами. Материковий Китай, у свою чергу, став комуністичним.

Будучи одним з чотирьох «азіатських тигрів», Тайвань є 26-ю за величиною економікою в світі. Новітні технології відіграють ключову роль у промисловості країни. У республіці Китай на високому рівні знаходяться свобода слова, охорона здоров'я, освіта, економічні свободи тощо.

Маленький Тайвань показує стандарти, до яких потрібно прагнути. Він показує, як багато часу ми втратили з 2014 року і як продовжуємо втрачати за 8 місяців війни.

Якби наші горе-ракетобудівники будували хоча б десяту частину того, що будує Тайвань, то у нас були було 400-500 ракет рівня «Точка-У», а якщо напружилися, то були б і «громи» з дальністю ураження 500 км. Втім, це провина не тільки злодійкуватих впкшників, але і всієї правлячої еліти.

Тому після війни критерій адекватності влади буде простий - чи робить Україна 400-500 ракет на рік чи ні. Що робить, щоб робилося. І якщо це не робиться, то перед вами чергові [неценз.], яким на вас плювати.

Джерело

Новини заразКонтакти