Що з себе представляє ППО в Криму

Вибухи в Криму / Колаж Главред, фото скріншот, УНІАН

Після виносу дивізіону в районі Джанкоя, взялися не за Євпаторію чи мис Тарханкут.

Ранок радує новинами з Криму, де триває планомірна операція з "виносу" ППО...

Російська протиповітряна оборона в тимчасово окупованому Криму представлена такими підрозділами.

18-й зенітно-ракетний полк. Тут окремо слід нагадати, що 18-й ЗРП (В/Ч 85388) - це зрадники феодосійського полку, які перейшли на бік окупантів у 2014 році. Наразі цей полк розміщений трьома дивізіонами на мисі Тарханкут, у Джанкої та у Феодосії. Віднедавна їхній дивізіон у Джанкої не боєздатний від слова зовсім.

12-й зенітно-ракетний полк. А це вже євпаторійські зрадники, які перейшли на бік РОВ у 2014 році. Вони представлені дивізіонами в районі Євпаторії та Севастополя. Зокрема, в районі аеродрому Бельбек.

3-й радіотехнічний полк. Радіотехнічні засоби 3-го РТП розміщуються на мисі Тарханкут та Ай-Петрі, а якщо бути точніше - перепелина висота (Бедене-Кир). До речі, цього тижня туди вже прилітало і, згідно з інформацією, що блукає в мережі, командир вирушив до дідів пити лаву з грончаків.

Але, найцікавіше це те, що після виносу дивізіону в районі Джанкоя, взялися не за Євпаторію або мис Тарханкут, що було б логічніше, з урахуванням близькості і меншого часу підльоту, а саме за південь Криму.

А тепер, трохи пізнавальної геометрії.

Якщо провести пряму між Джанкоєм і Бельбеком, виходить така собі значна напів-діагональ. А якщо провести лінії від Джанкоя і Бельбека до, наприклад, Феодосії, то виходить досить таки значний трикутник.

Я ніби ні на що не натякаю, але ще на початку 2024 року Крим був другою за насиченістю ППО зоною після Москви і Московської області. А станом на другу половину 2024 року, це вже, м'яко кажучи - не так. Але, далі буде!

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти