Ще одним диктатором в Європі стане менше

Олександр Лукашенко драпане в недоімперію, вважає Кочетков / Reuters

Повстання супротивників Лукашенка не прогнозую: могли б — вже повстали б. Але ситуація в Білорусі різко стане вибухонебезпечною.

З самого початку вважаю, що лукашенківська Білорусь приєднається до вторгнення недоімперії. Бо смішні відмовки бульбодуче, що, мовляв, він охороняє тили російської армії від нападу України і НАТО, здатні переконати тільки його сина Колю.

Хоча, якщо по-тверезому, то який напад?! Польща вибудувала семиметровий паркан на кордоні з Білоруссю. Україна замінувала всі дороги, що ведуть до Білорусі. Ми що, по своїх мінах наступати зібралися?

Так що для мене питання завжди стояло лише "коли?". Після саміту СНД в Алма-Ати, де валізного фюрерка ігнорують навіть колишні вірні васали на кшталт Пашиняна, втягування Білорусі у війну, схоже, переходить у практичну площину. Бо у Путіна критичний (дай Бог, завершальний) період.

Виглядає це наступним чином.

Росіянський Генштаб перекине в Білорусь до 20.000 своїх військ, які значною мірою складатимуться з необстріляних могил. У рамках створення єдиного угруповання військ, анонсованого Лукашенком, до них додадуть ще тисяч 10 білорусів, які теж воювали понад півстоліття тому. Плюс розконсервовану в Білорусі техніку радянських часів. Командування у цього угруповання - російське. Тому новобранців, звичайно, подресують на полігоні щодо ходіння стройовим кроком, а потім кинуть в Україну.

Знову брати Київ за три дні. Через Чорнобильську зону. Ну, росіянські барани підуть, вони вже раз ходили, тепер ночами світяться і зуби випадають. А от щодо білорусів є сумніви.

Або завдання буде ще більш масштабне й утопічне: наступати на Рівне-Чернівці, щоб перерізати нашу військову логістику з Польщі.

У будь-якому випадку, за традицією цієї війни, що вже складається, результат виявиться протилежним задуманому у Кремлі. Знову ж таки, визначеність завжди краща за поля варіантів. Наше угруповання, яке змушене чатувати можливий прорив з Білорусі, займеться справою. А доріг там мало, і всі простріляні.

Нарешті стартові позиції російських ракет в Білорусі, якими тероризують Україну, стануть нашими законними цілями. А також інші військові об'єкти на цій території.

Повстання супротивників Лукашенка не прогнозую: могли б — вже повстали б. Але ситуація в Білорусі різко стане вибухонебезпечною. І попри всі свої понтовиті фото з автоматом, коли припече, бульбофюрер драпане в недоімперію. Разом з Януковичем вони колотимуть дрова і ламатимуть ручки, розмірковуючи про непереборну підступність англосаксів.

Джерело

Новини заразКонтакти