Кадиров захворів і може піти

Рамзан Кадирівна преме у Володимира Путіна / скріншот

Сталося багато подій, які побічно підтверджували, що Кадиров не здоровий і може піти найближчим часом зі свого поста.

Всім стало зрозуміло, що Кадиров дійсно не здоровий. Він опух, останні свої відео записував лежачи, ледве відкриваючи очі. Тобто ці чутки ходили давно.

По-друге, чеченський опозиціонер опублікував інформацію про те, що Кадиров нібито виписав собі з ОАЕ лікаря-нефролога і у нього проблеми з нирками. Власне, він таким чином лікується і не довіряє своєму найближчому оточенню і лікарям, які знаходяться поруч з ним.

Ще один момент - дивне фото 17-річного сина Кадирова з Путіним. Усі одразу почали обговорювати, в тому числі і в Росії, чи не є це поданням наступника. І фотографія з Путіним - це нібито схвалення "царя". Тобто відбулося багато подій, які побічно підтверджували, що Кадиров не здоровий і може піти найближчим часом зі свого поста.

Нагадаю, що і раніше він говорив про таку можливість (пам'ятаєте цю дивну заяву восени або влітку минулого року про те, що, можливо, він піде?). Був і ще один момент, коли Кадиров просив для себе систему ППО, і тоді російські експерти задавалися питанням - кого боїться Кадиров? Явно до нього туди нічого з України не долітає, невідомі безпілотники теж не помічені - так від кого тоді оборонятися?! Природно, напрошується висновок про російські спецслужби, які задумали від нього позбутися, тому що він їм вже давно, як кістка в горлі. Напевно багато хто пам'ятає випадок, коли ФСБшники приїхали до Чечні брати злочинця, по них там відкрили стрілянину, а після Кадиров заявив, що тут, у Чечні, він "цар" і все буде тільки за його погодженням. Тобто Кадиров дістав спецслужбістів уже давно. Крім того, викликає занепокоєння і приватна армія Кадирова, яку він сколотив на гроші російських платників податків.

Увесь цей ланцюжок подій, які почалися не вчора і навіть не позавчора, дають привід міркувати про те, що Кадиров, можливо, найближчим часом або за станом здоров'я, або з інших причин може залишити свій пост.

Борис Тізенгаузен, політтехнолог, спеціально для Главреда

Новини заразКонтакти