Як Київ змінює "формулу миру" на "план перемоги"

Феєрверк у Тихорецьку / Колаж: Главред, Фото: скріншот

Літній наступ РФ у серпні-вересні призвів до того, що українці закріпилися в Курській області і розносять арсенали безпілотниками.

Українські безпілотники рознесли вже другий великий арсенал, перший у Торопці у Тверській області, а зараз - у Тихорецьку (Краснодарський край). Київ переконливо демонструє, що якщо українці отримають ракети, то можливості Кремля вести наступальні дії сильно скоротяться.

Тим часом усі з'їхалися в Нью-Йорк, де 22-24 вересня Генасамблея ООН. Зеленський зустрічається там з усіма: замість "української формули миру" він висуває інший концепт: "формула перемоги".

Оскільки жодних опцій закінчення війни через переговори не видно, і другий "саміт миру" проводити немає сенсу, Київ енергійно змінює дипломатичну рамку на першу половину 2025 року: все сфокусувалося на узгодженні ударів по "міжнародно визнаній російській території".

Літній наступ РФ у серпні-вересні призвів до того, що українці закріпилися в Курській області і розносять арсенали безпілотниками.

Хто такий Олександр Морозов

Олександр Морозов - російський журналіст, політолог, політичний філософ. У 2011-2014 рр. - шеф-редактор Російського журналу, 2014-2015 - викладач Бохумського університету в Німеччині, 2015-2016 - співробітник німецького видання Deutsche Welle. Науковий співробітник, викладач Карлова Університету Центру російських досліджень Бориса Нємцова (Прага). Керівник Інституту вільної Росії.

У лютому 2022 року Олександр Морозов підписав відкритий лист російських учених і наукових журналістів із засудженням військового вторгнення Росії в Україну і закликом вивести війська з території України.

Джерело

Новини заразКонтакти