Капітуляція Москви: договір про транзит газу до Європи через Україну залишиться в силі

У Путіна обіцяють, що не відмовлятимуться від транзиту газу через Україну / УНІАН

Пєсков підтверджує, що умова Німеччини буде виконана. Контракт з Україною буде збережений і після терміну його закінчення.

Договір про транзиті газу до Європи через Україну залишиться в силі на весь період його дії, навіть після його завершення Москва не має наміру відмовлятися від українського транзиту, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Росія і Україна мають договір про транзит газу в Європу, цей договір залишиться в силі на весь період його дії. Але навіть після завершення терміну дії цього договору Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту. Президент Путін виходить з того, що надалі обсяги газу, що поставляється в Європу, будуть збільшуватися і український транзит може бути затребуваний", - сказав Пєсков журналістам.

Читати такожТранзит газу через Україну і запуск СП-2: у Києві зробили різке попередження РосіїУ перекладі на українську мову і на всі інші мови світу це визнання і підписання капітуляції. Обхідні маршрути навколо України і затівалися для того, щоб повністю відмовитися від цього напрямку. Аж до середини 19 року Газпром непохитно виступав з позицією "ні мілілітра газу по території України, починаючи з 1 січня 2020 року". Потім мова пішла про 15 мільярдів кубометрів під вивіскою "ну так і бути, тільки увійшовши у ваше становище". І, нарешті, в кінці грудня 19 року був підписаний попередній акт капітуляції - контракт на транзит через Україну. Не на 10 років, як того хотіла Україна, а в два рази менший термін, але все ж.

При цьому вже більш гостро, але все одно вкрай рішуче тривали заяви, що після закінчення вже нового контракту продовжувати його сенсу немає - Турецький потік і СП-2 повністю перехоплять "українські" обсяги. Але бенкет зіпсувала Німеччина, яка поставила умову - дозвіл на експлуатацію СП-2 тільки під гарантії збереження українського транзиту.

І ось тепер Пєсков підтверджує, що умова Німеччини буде виконана. Контракт буде збережений і після терміну його закінчення.

У сухому залишку можна резюмувати наступне. Дві війни (з Україною і в Сирії) програні остаточно. Розпочаті з однією-єдиною метою - просування проекту обходу України і повна заморозка українського транзиту - тепер вони з тріском провалені. Зрозуміло, що вголос про це не скажуть ні слова, але хто розуміє, про що взагалі йде мова, той сприйме результат однозначно. Ідея Путіна, висловлена в Мюнхені в 2007 році, перетворилася на використаний рулончик піпіфакса. Газ в обмін на участь у виробленні глобальних рішень - все, ця тема пройдена і похована назавжди. Сировинна колонія не може претендувати на місце за столом, особливо, якщо її через цей стіл за минулі 13 років з ганьбою виставили.

Читати такожУ Путіна заявили, що не будуть відмовлятися від транзиту газу через Україну після запуску СП-2Я не дуже розумію, як людину, яка з тріском програла всі свої війни і не зуміла домогтися жодного міжнародного завдання, хтось називає великим геополітиком, майстром міжнародних шахів. Ну, і інші епітети. Лузер і нездара - ось і вся характеристика цієї нікчемної істоти. Хоча погуляв він за рахунок країни і народу, треба відзначити, від щирого серця. Скільки сотень мільярдів закопані і розбазарені його спробами показати свої незвичайні здібності - тут рахувати-не перерахувати.

Новини заразКонтакти