Коли один постріл змінює світову історію

Замах на Дональда Трампа / скрін з відео

Прихильникам Трампа варто поставити пам'ятник невдачливому стрільцю.

28 червня 1914 року в Сараєво було вбито ерцгерцога Франца Фердинанда, спадкоємця австро-угорського престолу, і випадково - його дружину герцогиню Софію Гогенберг. Ця терористична акція стала приводом для початку Першої світової війни, що коштувала людству понад 17 мільйонів людей.

22 листопада 1963 року в Далласі було вбито 35-го президента США Джона Кеннеді, з яким пов'язували надії на розрядку світової напруженості і швидке закінчення Холодної війни. Смерть Кеннеді призвела до пожорсткості зовнішньополітичного курсу Сполучених Штатів і активізувала гонку озброєнь. Зрештою Радянський Союз програв, але, можливо, це могло б статися раніше.

14 липня 2024 року на 45-го президента США Дональда Трампа було скоєно замах, який, найімовірніше, стане козирною картою в його передвиборчій боротьбі. Прихильникам Трампа варто поставити пам'ятник невдачливому стрільцю. А нам - готуватися до нових викликів, з якими ми, безсумнівно, врешті-решт впораємося. Бо добро завжди (іноді не дуже швидко) перемагає зло.

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Джерело

Новини заразКонтакти