Конашенков йде на героя

Конашенков йде на героя, вважає Коваленко / Скріншот відео Міноборони РФ

Ракетні удари по Києву дійсно були елементом полювання за ЗРК Patriot. Для окупантів ЗРК Patriot перетворюється на фетиш.

Отже, конашенков, той, який повністю "знищив" ППО України??і ПС ЗСУ ще 27 лютого 2022 року, відзвітував щодо ракетного удару в ніч з 15 на 16 травня.

Згідно з даними, за добу російські окупаційні війська збили 7 Storm Shadow, 3 HARM, 7 снарядів HIMARS, а також "кинджалом" знищили ЗРК Patriot...

Що тут скажеш, конашенков йде на героя! Але, поки не збита "Зірка смерті", про заповітну нагороду мріяти рано!

Зрозуміло, все перераховане вище - це чистої води фантазії самого ж конашенкова. В іншому, варто відзначити, що нинішні удари по Києву дійсно були елементом полювання за ЗРК Patriot.

З урахуванням же того, що був здійснений пуск відразу 6 ракет "Кинджал", в супроводі інших елементів, що мали, очевидно, роль відволікаючу і таку, що розосереджує увагу ППО, удар і справді наносився по локації, в якій командування окупантів вважало, що розміщений ЗРК Patriot.

Те, що для окупантів ЗРК Patriot перетворюється на фетиш, у певному сенсі, нас влаштовує. Адже вони фіксуються на одній бойовій задачі, замість безлічі, але з іншого боку бентежить те, що вони черпають з якихось джерел інформацію про локації розміщення ЗРК Patriot і готові задіяти "Кинджал".

Що ж, це вже питання протидії шпигунській діяльності, в іншому - нічне полювання зазнало фіаско, а ті відео, які російські пропагандисти видають за вдале попадання - це падіння ракет, після збиття, бойова частина яких не детонувала в повітрі.

На жаль, ті ракети, які отримують пошкодження поза БЧ, падають не розірвавшись в повітрі і вибухають вже на землі.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Справа в тому, що ракети PAC-3 MSE функціонально орієнтуються на знищення цілі через пряме попадання - критичний кінетичний удар при перехопленні.

Найчастіше він приходить в носову частину ракети, що дозволяє нейтралізувати бойову частину в повітрі, але на настільки високих швидкостях можливі відхилення і удар приходить, наприклад, в двигун ракети. Тоді ракета падає, зі збереженням БЧ і високою ймовірністю її детонації при падінні.

На жаль, така ймовірність є завжди, але все ж, виникає інше питання... А у кого вистачає мізків знімати, що відбувається під час ракетних ударів, станом вже як більше року війни, в той час, як з усіх рупорів віщають - не знімайте роботу ППО і ракетні удари?

Це починає дратувати...

Джерело

Новини заразКонтакти