Культ багатодітності в Росії: справа Геббельса живе

Геббельс і його діти

Примітно, що всіх шістьох дітей Геббельса було вбито своїм татом у 1945.

Найбільш темпераментним і фанатичним проповідником багатодітності в історії, безсумнівно, був Йозеф Геббельс, міністр скрєп гітлерівської Німеччини. "Багато діток" - це буквальний переклад геббельсівського привітання та звернення до нації. Геббельс заснував і очолив 16 профільних "товариств", які насаджували багатодітність. Усю нинішню "багатодітну" російську істерику цілком і без змін списано з його методичок.

Примітно, що всіх шістьох дітей Геббельса вбив їхній тато в 1945 році. Міністр скрєп дуже турбувався про те, що його чад візьмуть і перевиховають союзники по антигітлерівській коаліції. У Російській Імперії теж були багатодітні сім'ї. Але там багатодітність диктувалася прагматизмом: приплід збільшували, щоб хоч хтось дожив до повноліття. Дитяча смертність була рекордною. В архіблагополучній сім'ї Івана Петровича (тато - благочинний) з десяти дітей померли п'ятеро.

Хто такий Олександр Невзоров?

Олександр Невзоров - радянський, російський та український громадський діяч, опозиціонер, блогер, телеведучий; депутат Державної думи чотирьох скликань. Довірена особа кандидата в президенти Росії Володимира Путіна на виборах 2012 року. Різкий критик Путіна протягом останніх років. Від листопада 2015 р. — ведучий програми «Паноптикум» на телеканалі «Дождь» спільно з Василем Уткіним, із січня 2017 р. - постійний гість щотижневої програми «Невзоровские среды» на радіостанції «Ехо Москви». 3 червня 2022 року, як повідомив сам Олександр, йому та його дружині Лідії Невзоровій, за указом президента України Володимира Зеленського, надано українське громадянство за визначні заслуги перед країною.

Джерело

Новини заразКонтакти