Лисий в кепці на броньовику

Пригожин - лисий у кепці на броньовику, каже Ейдман / скріншот YouTube

Пригожин - Ленін сьогодні. Як і Ленін, Пригожин лисий, носить кепки, сидів у в'язниці і дідусь у нього єврей.

Пригожин заявив, що пітерського губернатора Беглова треба "гнати поганою мітлою" і, за повідомленнями телеграм-каналів, готує в Пітері "народні протести".

Пригожин - Ленін сьогодні. Як і Ленін, Пригожин лисий, носить кепки, сидів у в'язниці і дідусь у нього єврей. До речі, у Леніна теж була своя ПВК, яка називалася червоною гвардією.

Приїде Пригожин до Пітера на вагнерівському броньовичку і таке влаштує...

А що, березень в Росії - гарний час для революцій. Лютнева революція, якщо вважати за новим стилем, почалася якраз на початку березня.

А якщо серйозно, виступи Пригожина - явна ознака початку нової російської смути. У будь-якій стабільній авторитарній системі діє правило: представники панівної верхівки не виносять на публіку внутрішні конфлікти. Шукати підтримку можна тільки знизу вгору - у начальства, не можна використовувати невдоволення населення проти конкурентів. Маси повинні мовчати, бути покірні і сприймати начальство як даність.

Інакше влада розколюється і втрачає "диво, таємницю і авторитет". Спочатку конкуруючі начальники будять народ і нацьковують його на своїх конкурентів, а потім він змітає і тих, і інших.

У путінському паханаті злодієві завжди було западло нацьковувати фраєрів на іншого злодія. У разі конфліктів між високопоставленими злодіями їх вирішував злодій в законі, тобто сам Путін. Його рішення беззаперечно виконувалися.

Зараз в паханаті явно щось пішло не так. Пригожин, не отримавши підтримки Путіна в конфлікті зі своїми ворогами (Бєгловим, Герасимовим тощо), намагається підняти проти них населення. Вирішив, що влада злодія в законі похитнулася і той йому більше не указ?

Це не просто хтось Пригожин порушує субординацію. Це розкол панівної "еліти", що втягує населення в боротьбу за владу. Наступний крок - війна різних угруповань всередині панівної верхівки між собою за участю народних мас, що активізувалися. Тобто, знайома нам з історії російська смута.

Джерело

Новини заразКонтакти