Усі мають бути готові до служби в армії

Мобілізацію треба сьогодні підтримувати за будь-яких умов / 36-я ОМБП имени контр-адмирала Михаила Белинского

Якщо ми не наповнимо армію новими силами - ми програємо війну! Тому ціна невиконаних планів щодо наповнення бригад - просування ворога на фронті.

Я мобілізований військовослужбовець ЗСУ. Ні, я не на передовій, не в окопах. Служу в тилу, деталі розповідати не можу. Але вирішать відправити на фронт - то буду там. Також я нагадаю, що послідовно виступав проти насильницької мобілізації, а також проти свавільної роздачі повісток. ТЦК навіть писали на мене офіційного листа міністру МВС.

Минулої весни я часто пояснював прості істини: непродумана непідготовлена мобілізація завдає серйозної шкоди. Якщо військкомат (ТЦК) приходить в готель, ресторан, басейн, на будь-яке інше підприємство і починає роздавати повістки - він убиває ці бізнеси, які і так ледве виживають. Насильницька заборона виїзду і мобілізація мають своїм наслідком - масштабну корупцію. Тоді, коли я не підтримував ці методи, мобілізації я пропонував кілька інших рішень.

Перше, я наполягав, що потрібно вести активну інформаційну кампанію, де розвіювати міфи і фейки про мобілізацію і службу, включати частіше в публічну комунікацію героїв, комбригів тощо. Дуже раджу всім інтерв’ю комбрига 10 бригади Едельвейс. Спокійний, впевнений, професійний, до такого з радістю хочеться йти служити.

Далі я наполягав, що мають бути визначені 2-3 млн чоловіків, які будуть мобілізовані в разі необхідності. Тобто чоловіку телефонує ТЦК чи поліція і повідомляє, що він буде мобілізований, час повідомлять. Що це означає?

По-перше, такий чоловік починає готуватись до мобілізації: читати, покращувати фізичну форму, вивчати і згадувати навички військової служби, закупляє все, що треба.

По-друге, він, його сім’я і його підприємство чи місце, де він працює, починають планувати життя в інших умовах. Тому коли приходить його час - він просто йде, будучи морально і фізично готовим до цього.

Мені постійно кажуть, якщо так зробити - то чоловіки почнуть тікати. Я від цього просто звірію. Українські чоловіки не тікають! Це вони тримають фронт і розгромили орду під Києвом, Харковом і Херсоном. Так, є маленький відсоток боягузів, але переносити це на всіх нас - як мінімум не повага до десятків тисяч добровольців.

Нічого з того, що я пропонував, не було зроблено. І прийшов момент, коли мобілізація = виживання. Ще раз, якщо ми не наповнимо армію новими силами - ми програємо війну! Тому ціна невиконаних планів щодо наповнення бригад - просування ворога на фронті. Вибачте, але сьогодні вже будь-які методи кращі, чим програти у війні.

Однак, щодо відео, де застосовують силу, щоб мобілізувати. Ці відео особливо розганяються росіянами, хоча станом на зараз відомо про всього кілька випадків на всю країну. Але, УВАГА, застосування сили в тих випадках, про які йдеться, пов’язане не з таким підходом мобілізації, а саме з поведінкою чоловіка, якому вручають повістку. Сила застосовується тому, що чоловік, якому дають повістку, починає крити матом, посилати, “бикувати” представникам ТЦК, і лізти бити всім морди. Зверніть увагу, що на роликах, які вам показують, рідко коли видно початок, а відразу як “пакують”. В 99,99% випадках представники ТЦК тільки вручають повістки, і викликають поліцію для розшуку тих, хто ухиляється.

На завершення ще раз: сьогодні мобілізація = виживання. Росіяни можуть піти на мобілізацію мільйонів, і нам не залишиться нічого іншого, як мобілізувати мільйони. Я раджу всім бути готовим до служби в армії, і не думати, що його це омине. Пам’ятайте, якщо ви не підтримуєте мобілізацію, то тоді ви просто чекаєте на Бучу в своєму населеному пункті. Ми не вибирали цієї війни, і в нас не має вибору не воювати! Тому мобілізацію треба сьогодні підтримувати за будь-яких умов.

Джерело

Новини заразКонтакти