Москва клянчить зброю в Судану: демілітаризація йде за планом

Путін просить зброї у Судану / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, ua.depositphotos.com

Щодо ймовірного обміну зброї між Суданом і Росією...

Повідомлення про те, що росія по всьому світу намагається знайти джерела постачання техніки для своєї армії, надходять уже не вперше. Дипломатичними каналами Москва намагалася викуповувати раніше поставлену зброю і техніку країнам Азії, Африки і навіть Латинської Америки.

Що ж до Судану, то трохи матчастини не зашкодить, щодо того, що було на озброєнні ЗС цієї країни до початку чергової громадянської війни у 2023 році та що, перш за все, може запросити росія.

У складі суданської армії була досить значна танкова компонента.

Т-72 (радянського та іранського виробництва) - понад 700 од;

Т-54/55 (радянські та китайські аналоги) - понад 400 од;

Тип-96 (китайський танк, який багато скопіював із Т-72) - 200 од.

Саме танки Москва буде запитувати насамперед.

Решта номенклатури за технікою не настільки численна, як танкова. У суданців був явний фетиш на ОБТ. Але варто відзначити велику кількість БМП-1/2 - понад 100 од, що так само може увійти до списку побажань росії.

Так само Росію може зацікавити китайська 107-мм РСЗВ Тип-63, що сотнями постачалася Судану, хоча калібр снарядів не зовсім російський, а також зенітні засоби ЗПУ-2/4 і С-60, які зараз для Росії стають актуальними як ніколи. А С-60 і зовсім отримала друге життя в рамках виробництва російських гантраків.

Власне, навскидку саме такий суповий набір Москва може запросити у Судану, що хоч і не райдужна новина, але підкреслює той факт, що процес виснаження власних запасів, які дісталися у спадок від СРСР, змушує її несамовито шукати нових постачальників.

Третій рік війни, демілітаризація і денацифікація йдуть за планом.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти