Мракобісся в мізках невиліковне

Робот Федір / фото КЦ "Південний"

Ми вже живемо в майбутньому. Між двотисячним і дві тисячі двадцятим така ж прірва, як між двотисячним, і, напевно, п'ятдесят сьомим.

AMECA - Automotive Manufacturers Equipment Compliance Agency, на сьогодні найбільш людиноподібний робот з усіх, створених людьми. Ролик вийшов другого грудня і є релізом до майбутньої презентації. Поки незрозуміло, чи може робот ходити - мені здається, що ні, ходьба відразу на порядок ускладнює конструкцію, але в будь-якому випадку платформа вражає, погодьтеся.

А ще Теслабот, Бостон Динамікс, Робот Федя…

Ми вже живемо в майбутньому. Між двотисячним і дві тисячі двадцятим така ж прірва, як між двотисячним, і, напевно, п'ятдесят сьомим, коли на орбіті нашої планети з'явився перший штучний супутник.

Я навіть не беруся передбачати, що буде ще всього за двадцять років. Мабуть, ми вже станемо міжпланетарною цивілізацією з андроїдами і космічними круїзами, настільки ж звичними, як середземноморські.

Але ось що залишається незмінним - так це тупість і обмеженість мізків.

Недоумкуваті пітекантропи вже почали крики в соцмережах про те, що машини завоюють світ і наша цивілізація в небезпеці.

Мракобісся, середньовіччя і ксенофобія в мізках - це невиліковне.

Читати такожСталося те, чого Москва завжди бояласяВін просто трансформується відповідно до науково-технічного прогресу, і замість євреїв або афроамериканців вони тепер закликатимуть спалювати і вішати андроїдів - але, схоже, що деяким мавпам все ж не треба було злазити з дерева.

Взагалі, це хороший тест на толерантність.

Якщо цей робот викликає подив і захват, і вам хочеться посміхнутися цьому механізму - у вас з емпатією все в порядку.

Якщо він викликає страх - напевно, краще надіти хустку і йти в монастир. Несумісність з прогресом в двадцять першому столітті - важкий рецидив.

Утім, в тридцяті теж пилососів з тостерами боялися.

А мікрохвильовок з мобільниками бояться досі.

Людиноподібний робот / скріншот з відео

Новини заразКонтакти