На якому напрямку сконцентрувалися війська РФ

Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Плацдарм розширюється. Якими силами і, якою ціною? У свободи ціни немає, є тільки пам'ять.

Кринки...

Давно нічого не йшлося про Кринки, хоча, це саме та локація, яка якнайкраще демонструє те, на що здатні РОВ за наявності домінуючої компоненти, але в умовах протидії не стандартних рішень з боку противника.

Отже. Рік. Навіть більше року як на лівому березі розпочався процес розширення плацдарму СОУ по ряду локацій. І в той час як в основному в інформаційному просторі згадувалися Кринки, варто було б віддати честь позиціям у районі мосту, Білогрудового і не тільки.

Але, повернемося до Кринок.

Наразі РОВ сконцентрували на цьому напрямку виключно підрозділи, які звикли вистрибувати з транспорту, що рухається в повітряному просторі, з вигуком "Гойда!", а саме 337 і 338 ДШП 104 ДШД ВДВ. Схоже, так само як з Іванівським під Бахмутом, десантура намагається на себе перетягнути головну роль у вирішенні проблематики лівобережного села, щоб показати, наскільки хороші безкрилі "літуни" поза загальним командуванням.

Окремо хочу зазначити, що лівобережна Херсонщина - це зона відповідальності найчисельнішої групи військ РОВ в зоні БД - "Дніпро".

ГВ "Дніпро" станом на сьогодні являє собою:

Особовий склад -130 тис;

Танки - близько 700;

ББМ - близько 2 000;

Ствольна артилерія - близько 1 100;

РСЗВ - 250.

І весь цей потенціал так і не зміг узяти під свій контроль Кринки, який начебто, за заявами Путіна, Шойгу з відсиланням до Теплинського, який сидить на трьох стільцях, був під "контролем" РОВ ще 20 лютого!

За минулий місяць СОУ не тільки змогли утримати плацдарм, а й розширити його. Хоча, саме після цих заяв у Кринок раптом, чомусь, з'явилися підрозділи 81-го САП.

Але, що до розширення, то, наприклад, у середині лютого СОУ розширили плацдарм від приватної забудови, до музею Остапа Вишні. До кінця березня, титанічними зусиллями в максимально несприятливих умовах, наші підрозділи вийшли на захід від музею до теплиць.

Плацдарм розширюється. Якими силами і, якою ціною? У свободи ціни немає, є тільки пам'ять і шана тим, хто її заплатив. На віки. А тим, хто ухилився - прокляття на весь його рід до сьомого коліна.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти