Почався геополітичний розворот США у відносинах з Європою?

США і Європа / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Офіс президента України

Що не скасовує того факту, що у США немає ресурсів для війни на три фронти: проти Китаю, РФ та іранської Осі опору, спрямованої на Ізраїль.

У європейській пресі зачастили зі статтями про геополітичний розворот США у відносинах з Європою.

Незалежно від того, хто стане президентом США в листопаді.

Дорогі друзі. Я сприймаю це як прорив інтелектуального "запору".

Років чотири я точно пишу про зміщення геополітичного акценту Америки зі старого, доброго Атлантизму на Індотихоокеанський регіон.

Про те, що головний суперник США - це Китай, і весь тиск на РФ було зроблено лише з однією метою: активувати в Росії внутрішньополітичну кризу, змінити правлячий режим і відірвати Росію від Китаю.

Поки вийшло з точністю до навпаки.

Що не скасовує того факту, що у США немає ресурсів для війни на три фронти: проти Китаю, РФ та іранської Осі опору, спрямованої на Ізраїль.

Америка, обтяжена небезпечним для стабільності рівнем держборгу і бюджетного дефіциту, не готова до глобальної війни, з такими макро індикаторами війни не починають, а завершують і ділять трофеї для виправлення цих самих індикаторів.

Як було після Другої світової.

У Європі, нарешті, почали це усвідомлювати і розробляти реалістичні стратегії.

Хто такий Олексій Кущ?

Олексій Кущ - фінансовий аналітик, економічний експерт. Живе в Києві, працює в аналітичному центрі "Об'єднана Україна". Автор аналітичних публікацій, активно веде блог на своїй сторінці у Facebook. Колишній радник президента Асоціації українських банків.

Джерело

Новини заразКонтакти