Нам пощастило, що в нас є союзники, але цього не достатньо для перемоги

Без власного потужного ВПК Україні війну не виграти / Колаж: Главред, фото: 66 окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗС України, 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада

Нам потрібно своя потужна економіка, ВПК. І саме сумне, що в цьому напрямку дуже мало робиться зусиль.

Травоїдні можуть скільки завгодно агітувати за вегетаріанство, але який в цьому сенс якщо в хижаків інша точку зору.

От хто мені пояснить. Чому маючи такі потужну національну ідентичність, ми отримали свою країну тільки 30 років тому. Причому майже безболісно. Маю на увазі, сам процес розпаду СРСР був безболісним, без війни як це бувало з іншими імперіями. І навіть якщо хтось скаже, що ми боролись за незалежність, але не ця боротьба знищила Радянский союз. Союз розпався по іншим економічним та політичним причинам.

Далі. Десять років тому країна-спадкоємиця колишньої імперії кинула виклик нашій незалежності, поставивши під сумнів саме існування нашої країни. Два роки тому, побачивши що інші методи не працюють, вирішила силою знищити нашу країну.

Ніхто не сперечається, що вони використовують ідеологію в цій битві. Однак, ця ідеологія підкріплена реальною військовою і економічною силою!

А в нас що? Патріотизм це звичайно корисна річ, але одне діло воювати з лопатами проти танків. А зовсім інша - танками проти танків. Снарядами проти снарядів. Літаками проти літаків.

Зараз нам пощастило, що в цей важкий для країни момент, в нас є союзники, які забезпечують нас матеріально і не дають нам програти. Але це не повинно створювати хибне враження, що нам достатньо одного патріотизму чи ідентичності, щоб перемоги такого могутнього ворога.

Нам потрібно своя потужна економіка, ВПК.

І саме сумне, що в цьому напрямку дуже мало робиться зусиль. А ще гірше, що ця мізерність зусиль не викликає такої жвавої дискусії як питання патріотизму чи ідентичності. От в чому проблема…

Хто такий Павло Вернівський?

Павло Вернівський - економіст, аналітик. Експерт Інституту ім. Олександра Поля. Спеціалізується на макроекономіці, історії економіки.

Джерело

Новини заразКонтакти