Невідомий, але проукраїнський: як віцепрезидент Камали Гарріс допоможе Україні

Тім Волз виражає проукраїнську позицію, що добре для України - Яременко / Колаж Главред, фото - УНІАН, фейсбук Камали Гарріс

Президентська кампанія у США знову отримає динаміку, і пара Камали Гарріс із віцепрезидентом Волзом виглядає цікавіше у порівнянні з Трампом.

Кандидат у віцепрезиденти від Демократичної партії Тім Волз справляє позитивне враження цілісної натури, тобто людини, яка сама себе зробила та піднялася в житті на певні політичні вершини. Але для нас найголовніше те, що у питаннях війни Росії проти України його позиція дуже однозначна і проукраїнська.

Також це свідчить про те, що президентська кампанія у Сполучених Штатах Америки знову отримає динаміку, якісь сенси, і пара Камали Гарріс із своїм віцепрезидентом, і в силу віку, і в силу харизми виглядає набагато цікавіше, жвавіше навіть у порівнянні з Трампом.

Не можна робити однозначних висновків, тому що виборча кампанія тільки в розпалі і ми не знаємо, хто в ній переможе. Адже виборча кампанія – це дуже технологічна річ. Зараз перед штабом кандидатки від Демократичної партії стоїть завдання мобілізувати якомога більше підтримки. А вона не набирається на якійсь одній темі – треба шукати нішеві групи.

Певні штати можуть бути нішевою групою, але найголовніше, що виборча кампанія в США жодним чином не прив'язана до загального рейтингу по країні. Вона прив'язана до перемоги в кожному штаті, тому вибір Тіма Волза, окрім того, що на перший погляд він не викликає негативу, є ще й технологічним політичним рішенням з точки зору боротьби за ті штати, які потрібні для перемоги в президентській кампанії.

Тому не треба дивуватися тому, що Тіма Волза мало знають за межами його рідної Міннесоти. Чи знаємо ми багатьох голів обласних військових адміністрацій в Україні, коли у нас на слуху двоє-троє максимум? Міннесота далеко, її губернатор займається місцевими проблемами. Але, тим не менше, цей губернатор займався українською проблематикою і виступав за розширення зв'язків між Міннесотою і Чернігівською областю. Тобто історія співпраці Волза з Україною дуже конкретна.

Богдан Яременко, народний депутат, дипломат, засновник Фонду Майдан закордонних справ, спеціально для Главреду

Хто такий Богдан Яременко

Богда́н Васи́льович Яре́менко (нар. 25 вересня 1971, Київ) — український дипломат, політик і громадський діяч. Надзвичайний та Повноважний Посланник 1-го класу, генеральний консул України в Стамбулі (з 2010), за сумісництвом представник України при Організації чорноморського економічного співробітництва (2010—2013). Народний депутат України 9-го скликання.

Голова правління заснованого українськими дипломатами благодійного фонду Майдан закордонних справ, повідомляє Вікіпедія.

Новини заразКонтакти