Не можна ні про що домовитися з тими, хто збирається тебе з'їсти

/ Колаж: Главред, фото: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського, 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Давайте не будемо себе обманювати. Ситуація кепська, ми програємо війну.

Президент Зеленський сказав, що Україна розробляє свій мирний план, який буде готовий до кінця року. Сказав про єдність партнерів, про тиск на Росію, у якої «не буде жодних шансів». Про початок переговорів з «відповідальними країнами» щодо суверенітету і територіальної цілісності України.

Інтерв'ю було японському телеканалу, і, можливо, японці зрозуміли, про що йдеться, а я - не дуже. Тому що не може бути ніяких переговорів про суверенітет. Він або є, або його немає. І територіальна цілісність, як і права людини, - або є, або її немає.

Не можна ні про що домовитися з тими, хто збирається тебе з'їсти. Ну, хіба що запропонувати сьогодні на обід ногу, завтра руку... Але в підсумку все одно з'їдять - по частках.

Давайте не будемо себе обманювати. Ситуація кепська, ми програємо війну. І будемо програвати далі, поки нас не з'їдять повністю, якщо будемо розраховувати тільки на західну допомогу, репресивну мобілізацію і переговори «про суверенітет».

Може, японцям такого не можна говорити, а народу України - потрібно. Тому що нам жити в цій країні. Або не жити.

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Джерело

Новини заразКонтакти