Чому замах на Трампа залишається темою №1: чого чекає Росія?

Замах на Дональда Трампа / Колаж Главред, фото скрін із відео

У медіа та заявах доволі статусних людей їхніх різних таборів чимало сигналів, що час би пригальмувати у спробах взаємного знищення.

Замах на Трампа залишається темою №1. Переказувати всі сюжети обговорення - від інсценування до явного саботажу секретної служби - сенсу немає, їх буде ще багато.

Як на мене, важливо ось що.

Я кілька разів зазначав, що ідеальний для Путіна варіант виборчих кампаній цього року (ЄС, США, ключові країни Європи...) - щоб усі незворотно пересварилися з усіма.

Тому в США найкращий варіант для Кремля - не Байден і не Трамп. А максимальний розкол. Нездоланний навіть для ухвалення доленосних рішень.

По суті, вся історія зараз виходить у площину - інцидент призведе до поглиблення розколу або навпаки - злегка протверезить американців.

У медіа та заявах доволі статусних людей їхніх різних таборів чимало сигналів, що час би пригальмувати у спробах взаємного знищення.

Якщо ця тенденція візьме гору - це буде поразка для Путіна і його поплічників, хто б не зайняв Білий дім.

Зважаючи на це, потуги спікера МЗС РФ Захарової і балакучої цвілі на кшталт Цекова притягти "український слід" до історії з Трампом виглядають як чергова мавпяча праця. Хіба що для російської аудиторії.

Що в усьому цьому точно поганого - черговий факт візуалізації насильства над державним діячем. Стає частиною звичної рутини.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Новини заразКонтакти