Чому Путін випрошує у Кім Чен Ина війська?

Кім Чен Ин і Путін на зустрічі в червні 2024 року / Скріншот з YouTube

Кім Чен Ин не пішов на відправку бойових підрозділів для потреб РОВ. Принаймні поки що.

Замість 100500 північнокорейських спецпризначенців і "Київ за 3 дні", згідно з даними шановних аналітичних структур, що публікуються, КНДР відправить інженерні війська на Донбас, насамперед для відновлення інфраструктури Донецька, у кількості до 3-4 бригад.

Власне...

Інженерні бригади це не бойові підрозділи, штурмувати вони позиції не будуть, а ось зводити фортифікації та інше - так. Тобто, якщо ця інформація підтвердиться, Кім Чен Ин не пішов на відправку бойових підрозділів для потреб РОВ. Принаймні поки що...

В іншому, виникає питання: а куди поділися російські інженерні війська, якщо Путіну довелося випрошувати їх у Ина?

І як тут не згадати вже встановлений у червні рекорд втрат російської спецтехніки. Червень червнем, але за весь період повномасштабної війни це 2 409 од. Дві тисячі чотириста дев'ять. І в цій кількості відображені, зокрема, й інженерні війська вс рф.

Зрозуміло, достовірність інформації шановних колег уже побачимо за фактом, уже в липні. Але, в будь-якому разі, прецедент показовий, особливо для наших міжнародних партнерів. Найманці - це найманці, а регулярні війська, нехай і інженерні - це регулярні війська.

Йшов третій рік війни...

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти