Чому США допомагають збивати ракети Ізраїлю, а Україні - ні?

Ракетна атака Ірану на Ізраїль / Скріншот

Ми ж не просили багато? Пару сотень чортових бредлі. Пару сотень тисяч чортових снарядів.

ВМС США приймали участь у відбитті ракетної атаки Ірану на Ізраїль. …Частина іранської ракети упала на палестинця в Газі. Ізраїль зазначає, що це єдиний загиблий внаслідок атаки Ірану.

Ізраїль не член НАТО і не член ЄС. 0 загиблих ізраїльтян, але ВМС США допомагає відбивати атаку. А «Охматдит», Маріуполь, Буча, Херсон, Харків, Запоріжжя. Тисячі, десятки тисяч загиблих: цивільні, діти. Пенсіонери, жінки, солдати - це все байдуже. Тут «не можна». «Червоні лінії цивілізованого світу не дозволяють».

…Втім, я звісно абсолютно розумію цивілізоване право геноциду українців. Еквілібристика термінів. Океан пустих слів. Синтетичний світ штучних ілюзій. Реальність так далеко, що поки не поллється ріки крові аж не повіриш. Що все це пуста димка балачок.

«Права», «гуманізм», «гарантії», «демократії». Стільки слів, а українці зазнають знову найбільший геноцид сучасності. Що в 30-х, що в 40-х, що в 2020-х. Можна всім все, якщо ти слабкий. Урок повчальний звісно.

Що би не просторікували дипломати, політики. Яку би прутню не знімали на нетфліксі. Що би не камлали продажні ліваки «правозахисники». Скільки би не клеїли ми в розбомблених школах на обпалених стінах прапорців Євросоюзу. Це все до одного місця. От десяток підземних фабрик дронів. Щоб дешево і звʼязок не глушився. Щоб для фронту. Або щоб на ураження 1000 км. І якщо би їх пару сотень тисяч. Та ще аби раптово невідомі погрожували їх пустити з території Казахстану по російській АЕС в Красноярську-45. Оце би відразу нас почув цивілізований світ.

Ми ж не просили багато? Пару сотень чортових бредлі. Пару сотень тисяч чортових снарядів. Пару десятків Ф-16 - вчасно, а не в 2024-му. Світ не сумний - світ сірий, сталево сірий. Коли сталь загартована гарно, відблискує від сонця і дає сірому світу яскравість. Лише в тіні шабель буде рай.

Хто такий Євген Карась

Євген Карась – український громадський діяч та активіст, лідер громадської організації С14 (рух Суспільство майбутнього). Брав участь у війні на Сході України. Після початку повномасштабної фази війни з РФ став на захист України від російських окупантів у складі одного із підрозділів, повідомляє Вікіпедія.

Джерело

Новини заразКонтакти