Напівживий СНД зібрався боротися з "світовою буржуазною гідрою"

Україна з СНД вийшла після початку агресії РФ / Sputnik Киргизстан

Нещодавно відбулося засідання Ради керівників органів безпеки СНД, на якому були озвучені ряд установок.

Якщо хто забув, нагадаю. На окремих територіях колишнього СРСР існує така кремлівська богадільня як СНД (Співдружність Незалежних Держав). Я зараз не буду розписувати, що це таке і з чим його їдять, але якщо коротко, це - такий собі кремлівський клуб за інтересами серед самого Кремля і залежних від нього країн, утворених на руїнах "совка".

Україна і Грузія, ясна річ, злиняли з цього завуальованого кремлівського шапіто з "охмурення". Молдова, швидше за все, найближчим часом теж злиняє. За нею, цілком можливо, піде Азербайджан.

Читати такожУкраїна вийшла відразу з декількох угод СНДЗагалом, все це швидше мертве, ніж живе. Але кремлівські орки продовжують в рамках цієї контори охмуряти її учасників на предмет "тісного згуртування рядів" (природно, під водійством самого Кремля...). Хтось погоджується з цим, хтось ставиться з побоюванням, хтось крутить пальцем біля скроні, але кремлівські маразмати продовжують "в рамках СНД" зображати бурхливу і неминущу діяльність з "різношвидкісної інтеграції країн СНД".

До чого це я? А ось до чого. Кремль під вивіскою СНД свого часу наплодив цілу купу різноманітних рад, комітетів, нарад та іншої бюрократичної лабуди, мета яких - втягування еліт колишніх совкових республік "у взаємодію" і поступове їх поглинання.

Такого роду органів в різних статусах (міждержавному або міжурядовому) під вивіскою СНД - цілий вагон і маленький візок. Починаючи з виконавчого комітету СНД, закінчуючи економічним судом СНД або міждержавною академією виноградарства і виноробства.

Так от, у сфері безпеки і спеціальних служб теж існує в "СНД-шному" форматі спеціальний орган, збитий Кремлем. Так би мовити, ЧК СНД-шного масштабу. Називається він Радою керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД. Нещодавно відбулося його чергове засідання, на якому, ясна річ, заправляли луб'янські і при-луб'янені з "країн СНД".

В основному керували двоє - панове Наришкін (в миру глава СЗР РФ) і "неперевершений волейболіст" з Радбезу (Ради Безпеки РФ) месьє Патрушев. Я так розумію, вони довго і наполегливо думали перед цим сходняком над тим, як і в який бік зорієнтувати своїх підлеглих "регіональних" товаришів на сучасному етапі, але в результаті цієї напруженої розумової діяльності, внаслідок мозкової перенапруги у них, як завжди, вийшли відсебеньки найгіршої якості.

Отже, дивимося ці "установки".

Установка №1. США, постійно і практично регулярно втручаються в суверенні справи Скрепостану. Наприклад, вони втручалися в останні "вибори" в РФ. Їм навіть невтямки, що те, що вони називають "виборами", у всьому іншому світі, в тому числі і перш за все в США, вважають диким фарсом і цирком. Втручатися в цю смердючу субстанцію безглуздо.

Установка№2. США всіляко стимулює всебічний розрив між Україною і Грузією, з одного боку і Росією з іншого. Крім того, підлі піндоси всіляко намагаються посварити великий і великодушний Скрепостан з середньоазіатськими автократіями. При цьому жодному кретину навіть в голову не приходить той факт, що окупація і анексія територій у Грузії і України сприяє їх "всебічному розриву" з Росією набагато крутіше і ефективніше, ніж якісь там жалюгідні підступи Держдепу.

Установка №3. Нібито створення з ініціативи США військового альянсу AUKUS ставить під удар всю архітектуру безпеки в Азії. Ні Патрушев, ні Наришкін навіть не здогадуються, що до азіатської "архітектури безпеки" вони мають таке ж відношення, як китайська петарда до сучасної космонавтики.

Установка № 4. Ну і останнє. У теперішній вельми і вельми непростий час всі країни СНД повинні (читай, зобов'язані) різко активізувати обмін розвідувальними даними про підступні і злісні плани заходу. (Брежнєв, Суслов і Громико в своїх могилах вже крутяться, як вентилятори). Треба розуміти, Патрушев і Наришкін, відкопавши запліснявілі методички часів ЦК КПРС, КДБ СРСР і Політбюро, знову вирішили труснути старістю і поборотися зі "світовою буржуазною гідрою". Залишилося тільки відкопати десь під кремлівською стіною зотлілу будьонівку Клима Ворошилова і "повести знову народи на останній і рішучий бій" від тайги, так би мовити, до британських морів...

Всю цю маячню двох маразматів навіть складно коментувати. Таке враження, що вони реально засіли в якомусь дурдомі, маньячать собі поки "по-тихому" (кругом вороги, підступний Захід, підла Україна... ну т. д.) і намагаються загітувати інших пацієнтів цього дурдому повірити в їх добірну і патентовано-маніакальну єресь, як в сувору реальність.

Новини заразКонтакти