Порядок денний в РФ диктують фанати фентезі

Адмін каналу Рыбарь

Війна дає їм ілюзію занурення в той "світлий, правильний, наповнений змістом" світ фентезі, який грів в дитинстві їхні душі.

Видання The Bell деанонімізувало адміністраторів головного російського пропагандистського телеграм-каналу "Рибар". У числі іншого про них у що відомо:

....Як Звінчук познайомився з другим адміністратором «Рибаря» Денисом Щукіним, невідомо. Але принаймні раніше їх об'єднував інтерес до літератури в жанрі фентезі і комп'ютерних ігор. Як і Щукін, Звінчук, судячи з його соцмереж і сайтів, принаймні в молодості захоплювався Фентезі. Вони обидва є в співтоваристві любителів фантастики «Імажинарія». Для Звинчука це було серйозне захоплення — у своєму ЖЖ творець "Рибаря" вказав як власний сайт форум Shadowdale.ru, на якому ентузіасти на чолі зі Звінчуком колективно перекладали книги зі світу рольової гри Dungeons &Dragons. В анкеті на одному з форумів про Фентезі Звінчук вказував, що адмініструє чотири сайти. Він перекладав фантастику і професійно. "Найнятий видавництвом FANтастика СПб для перекладу книги Роберта Ентоні Сальваторе "Невервінтер", - писав Звінчук в ЖЖ в 2012 році.

На створеному Звінчуком форумі Shadowdale.ru є окрема тема і для обговорення книг Роберта Джордана - письменника, у якого творці «Рибаря» почерпнули назву каналу....

***

Я давно помітив, що багато видатних персонажів російської провоєнної тусовки обожнюють Фентезі. (Гіркін навіть рекламував відповідні книги на своїх каналах).

Думаю, що в любов до ельфів, орків, магів і драконів чудових загадкових країн в дитинстві це дуже ОК. Допомагає розвивати уяву і всяке таке...

Але коли з цього всього жорстко упорюються великі дядьки, таке захоплення вже виглядає як патологія, наслідок якоїсь психотравми. Ймовірно, вона якось пов'язана з убозтвом і сумовитістю оточуючих середньоруських пейзажів (і персонажів!) в реальному житті. Вважаю, це своєрідний симптом емоційного недо*ба, якщо завгодно.

Чуваки з такою травмою жадають (і починають!) бачити в оточуючих не простих людей, а орків, гоблінів, ельфів і гномів, які ведуть постійну війну, а світ навколо сприймають як поле їх вічної битви. Для них стан війни - нормальний, природний, вони хочуть війни, і вважають її єдино правильним станом суспільства. Війна дає їм ілюзію занурення в той "світлий, правильний, наповнений змістом" світ фентезі, який грів в дитинстві їхні душі, розчавлені пресом сірих панельних дев'ятиповерхівок.

Коротше, сучасний порядок денний в РФ диктують психічно нездорові люди з явними ознаками соціопатії.

Джерело

Новини заразКонтакти