Пригожинський заколот: режим не розпався, але тріщини пішли

Важке озброєння вагнерівці мають передати Росгвардії / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Путін і його оточення (Патрушев, Чемезов) будуть зацікавлені якомога швидше завершити війну.

Пригожинський заколот схожий на удар по глиняній посудині. Від нього режим не розпався, але тріщини по ньому пішли. По цих тріщинах можна вгадати пунктири майбутніх коаліцій і протистоянь.

У цьому сенсі важливими є наступні моменти. Важке озброєння вагнерівці мають передати Росгвардії. Показовою стала мобілізація кадирівців на внутрішній фронт. Схоже, що саме Золотов і Кадиров є головною опорою режиму на даний момент.

Армія (Шойгу з Герасимовим) остаточно перетворилися на нелюбу невістку. І ймовірні поразки на фронті та втрати окупованих територій тільки закріплять цей статус. Разом з тим, армія залишається великим споживачем бюджетних ресурсів.

Це означає, що Путін і його оточення (Патрушев, Чемезов) будуть зацікавлені якомога швидше завершити війну і взяти під власний контроль потоки оборонного замовлення. Очевидно, чутки про заміну Шойгу на тульського губернатора Дюміна небезпідставні.

Найбільш гострим виглядає потенційний конфлікт між російськими націоналістами, які підтримали заколот Пригожина, і чеченською жандармерією, що вирушила в російські міста на його придушення.

Вся надія на Валентину Матвієнко, яка обрала позицію над зіткненням і яку особисто похвалив Лукашенко. Ще один гарант російської державності. Далі буде.

Хто такий Максим Розумний

Максим Розумний – український політолог, філософ, поет. Доктор політичних наук (2007 р.), кандидат філософських наук (1996 р.), голова Наукового товариства "Гуманітарна колегія" (з 1997 р.), член науково-експертної колегії при Кабінеті міністрів України (з 2008 р.), пише Вікіпедія.

Джерело

Новини заразКонтакти