Путін посилиться, якщо посилиться Пригожин

Путін посилиться, якщо посилиться Пригожин, вважає Невзлін / колаж Главред, скріншоти з відео

Я впевнений, що зараз Пригожин сидить у своєму офісі в Пітері і продовжує керувати своїми бізнесами, включаючи «Вагнер».

Усі, хто вважає, що Пригожин втратив підтримку Путіна або його переграли якісь патрушеви, шойгу, герасимови, ніяк не можуть зрозуміти її «державного» устрою.

Мені абсолютно очевидно, що Путін і Пригожин - нерозривні, що Пригожин розумніший, хитріший і краще розуміє ситуацію, ніж намагаються зобразити «експерти». І Путін посилиться, якщо посилиться Пригожин. Тому все, що написали і нагадали досі, можете викинути в смітник.

Моя думка - Пригожина не було в Білорусі з учора. Він у Пітері. Вчора був день народження його дружини, який він, без сумніву, провів з родиною. Звичайно, сім'я була в стресі, адже були обшуки, вилучення. Але йому все повернуть, перед ним вибачаться і всі умови, про які з ним домовилися, будуть виконані. А якщо цього не станеться за якийсь період часу, якщо виявиться, що Путін не виконав домовленості, Пригожин йому нагадає. Він, очевидно, знає, як.

Зараз Путіну і його оточенню важливо підтримати на публіці (для населення і навіть для аудиторії за кордоном) «державні» інститути і силові структури. Але насправді для нього найголовніше - зберегти єдність свого угруповання, в якому Пригожин грає одну з найголовніших ролей. Путін визнав, що ПВК «Вагнер» фінансувала держава і витратила на це тільки за останній рік з травня 2022 р. до травня 2023 р. – 86 млрд рублів. Тобто, вже тоді, коли "Вагнер" був визнаний на Заході терористичною організацією, Путін організовував її фінансування.

Все, що сталося - це реакція Пригожина на те, що він може вийти з ситуації з «Вагнером» «опущеним» або втратити ПВК. А це, за законами мафії, не краще за смерть.

Я впевнений, що зараз він сидить у своєму офісі в Пітері і продовжує керувати своїми бізнесами, включаючи «Вагнер». І чекає виконання домовленостей смотрящим. Білорусь же потрібна, щоб змінити формально юрисдикцію «Вагнера» і не підписувати контракт з Міноборони.

Ті, хто будували свою «експертизу» в ці дні, продовжують виходити з того, що в Росії діє тоталітарний режим, автократія або військова хунта, або вона управляється ФСБ.

Повторюю ще раз: Росія - це територія, захоплена мафіозним угрупуванням, ролі в якій розписані. Більш того, за минулі двадцять років майже всі члени угруповання стали незамінні, а їхні функції можуть передаватися тільки у спадок і при тому, що є вдалі діти або близькі родичі. Що вже і відбувається.

Тільки з цього і слід виходити, аналізуючи те, що відбувається в Росії. Путін і Пригожин на цій території разом. Той, хто входить в ядро мафії – не схильний до переслідувань і покарань. Переглядайте "Хрещений батько" щодня. І думайте. Критичне мислення ще ніхто не відміняв.

Джерело

Хто такий Леонід Невзлін

Леонід Невзлін - російсько-ізраїльський підприємець і громадський діяч, один із колишніх керівників нафтової компанії «ЮКОС». Російським судом заочно засуджений до довічного ув'язнення. Після повномасштабного вторгнення підтримав Україну та виступає з критикою режиму Путіна, пише Вікіпедія.

Новини заразКонтакти