Ріші Сунак і його бульдожа хватка

Риши Сунак в Киеве / скриншот

Попри оманливий габітус, Ріші - плоть від плоті британської політики і хватка в нього бульдожа.

Чесно кажучи, спочатку я доволі обережно сприйняв новину про призначення Ріші Сунака. Адже після затятого ворога росії Бориса Джонсона будь-якого іншого політика мимоволі сприймаєш з легкою параноєю — а чи стане йому духу боротися з путіним так, як Борис.

Візит британського прем’єра до Києва розвіяв усі мої сумніви і остаточно переконав, що позиція Британії залишається незмінною і полягає у геополітичній ліквідації росії. Попри оманливий габітус (звички, жести, програми поведінки, - ред.), Ріші - плоть від плоті британської політики і хватка в нього бульдожа.

Багато моїх друзів вже пройшли навчання з різних військових спеціальностей у Великій Британії. Наскільки мені відомо, Британія навчає найбільшу кількість наших військових порівняно з усіма іншими країнами. І це навчання триватиме, а кількість українських воїнів, здатних використовувати найсучаснішу натівську зброю для ліквідації окупантів, зростатиме.

Підтвердження цих слів у матеріальному вимірі — 50 млн фунтів військової допомоги. Це 125 зенітних гармат та технологій для протидії іранським дронам, радари, засоби РЕБ.

Дуже хочеться щоб європейські країни в цьому сенсі були як велика Британія, а їхні очільники - як британські прем‘єри. Або, в ідеальному варіанті, як наш президент. Але, судячи з усього, яйця надто дорогі не лише в українських магазинах, аби всі європейські політики могли їх собі дозволити.

Джерело

Новини заразКонтакти