Росія підвищуватиме інтенсивність атак по містах: названо ключову дату

Удар по Харкову / Колаж: Главред, фото: Telegram

Залишилося півтора місяця. Якщо у росіян не вийде обрушити фронт до виборів, вони не зможуть розіграти карту допомоги Україні як провалу Америки.

Удари бомбами по Харкову, удар бомбами по Запоріжжю, удари по Сумах, по Кривому Рогу, по Херсону, не кажучи вже про постійні атаки на міста на Донеччині, - це вкладається в канву, яку я відзначив три тижні тому. До виборів у США у Росії залишився тільки один аргумент: підвищувати інтенсивність атак по містах і градус звірств проти цивільних. Тому що Сили оборони України продовжують відбиватися і зламати їх у ворога не виходить.

Тільки зсередини. З тилу.

На жаль, ефективної протиотрути цим ударам немає.

Учасники американських виборів показують, що глибоко втягуватися в українську ситуацію і робити її важливою частиною порядку денного вони не хочуть.

Достатніх технічних засобів до листопада точно не буде. Можуть бути заяви і точкові поліпшення. Хочу помилитися.

Тому: там, де виходить не ігнорувати сигнали тривоги - не ігноруйте. Поради щодо осені були навесні. Хто встиг відреагувати - той встиг. Зараз важливо не шарахатися.

Успіхи дальніх ударів по Росії всі бачили. Ефект від виносу арсеналів і складів із боєприпасами має проявитися через кілька тижнів після інцидентів (тобто - на початку жовтня). Якщо будуть ще такі ж успіхи - то і тиск по фронту може трохи знизитися.

Залишилося півтора місяця. Якщо у росіян не вийде обрушити фронт (навіть якщо будуть ще втрати територій) до виборів, вони не зможуть розіграти карту допомоги Україні як провалу Америки. І тональність розмов у листопаді буде не та, яку вони б хотіли. Саме в листопаді будуть усі реальні рішення щодо 2025 року і в США, і в Європі.

Доведеться терпіти.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Новини заразКонтакти