Росія розганяє новий фейк про Зеленського

Володимир Зеленський / Колаж: Главред, фото: Офіс президента України, ДСНС, Генштаб ЗСУ

Раніше особисто глава СЗР Сергій Наришкін висловлювався з приводу "після 20 травня".

20 травня пожвавилася різна нечисть з приводу нібито "закінчення повноважень президента України". Бо "напередодні"!

Тут усе вже стільки разів сказано і розжовано фахівцями, що додати нічого.

Маленький штрих.

Сьогодні роспропаганда агресивно розганяє вкидання на цю тему від імені "прес-бюро" Служби зовнішньої розвідки РФ. Раніше особисто глава СЗР Сергій Наришкін висловлювався з приводу "після 20 травня".

На СЗР Росії покладено завдання проведення кампанії з метою ослаблення міжнародної допомоги та дестабілізації ситуації всередині України навколо теми президентських повноважень, легальності, легітимності, виборів тощо. Вони цього не приховують.

Тому - і за кордоном, і в Україні - всі повинні усвідомлювати контекст того, що відбувається, і параметри дискусії. Усвідомлювати, в чию гру ви граєте. Щоб благі наміри не привели туди, куди часто приводять.

Я вже кілька разів вказував: параліч влади і внутрішня дестабілізація - це необхідна умова і єдиний сценарій, який дасть змогу Кремлю вирішити стратегічні завдання в Україні. Інакше в них не виходить. У 2022 році саме це в них не вийшло.

Так от і не треба їм допомагати.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Новини заразКонтакти