Російська пропаганда зганьбилася заявою про удар по Охматдиту

Ракетний удар по Охматдиту 8 липня / Колаж Главред, фото ДСНС, скріншот із відео

Є оригінальне відео і досить непоганої якості, щоб збільшити контур ракети і розглянути всі її деталі

Російська пропаганда продовжує несамовито відпрацьовувати фейк про те, що по дитячій лікарні Охматдит у Києві вдарила ракета AIM-120А від NASAMS. Причому роблять вони це, використовуючи ретушований стоп-кадр із відео, на якому зафіксовано цілеспрямований удар російської ракети Х-101/555.

Упевнений, сьогодні в Радбезі ООН російські представники розмахуватимуть папірцями з роздрукованим стоп-кадром і розповідатимуть усім у залі дику кринжатину про те, що там зображена саме ракета AIM-120А.

Ось тільки кого це переконає?

Є оригінальне відео і досить непоганої якості, щоб збільшити контур ракети і роздивитися всі її деталі, як-от потрійне хвостове оперення, овальний носовий обтічник (який росіяни на своєму стоп-кадрі загострили і навіть злегка висвітлили) і стабілізаційне крило.

Але, особливо виділяється малогабаритний короткоресурсний короткоконтурний двоконтурний турбореактивний двигун Р95-300 у хвостовій частині ракети, що є відмінною рисою ракет Х-555.

Крім того, відео дозволяє чітко визначити розміри ракети, її довжину. Але є ще один дуже важливий момент, який вщент розбиває російську брехню.

Мало хто звертає на це увагу, але у AIM-120А маса бойової частини фунтів. Це трохи більше кілограма. Та потужність вибуху і ті жахливі руйнування, які вже побачив весь світ, не могли бути спровоковані детонацією БЧ масою 20 кг, але вони відповідають потужності півтонного заряду, яким оснащуються ракети серії Х-555.

Російські пропагандисти, скоївши жахливий злочин, брехатимуть відчайдушно й бридко, розуміючи, що їхня брехня не варта й виїденого яйця. Але, як і з МН-17, і як з багатьма іншими своїми злочинами, вони генеруватимуть брехню нон-стоп 24/7. Це путінська росія - країна терорист. По-іншому вона не вміє і не може. Це її убожеська суть.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти