Російський наступ на Донбасі остаточно захлинувся

Володимиру Путіну конче потрібна пауза у війні / Фото УНІАН

Путіну тимчасова заморозка війни потрібна як повітря. Тільки вона може врятувати його від повного провалу.

Судячи із заяв путінської п'ятої колони в Німеччині, Кремль вирішив спробувати тимчасово заморозити ситуацію на російсько-українському фронті. До цього, по суті, закликав відомий "путінферштеєр", прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер, на це ж натякають і інші місцеві "понімателі" Путіна.

Мабуть, їм прийшла нова методичка від кремлівських кураторів. Вони отримали вказівку тиснути на німецьке керівництво в цьому напрямку (нічого не доб'ються, але старатися будуть).

Путіну зараз така тимчасова заморозка війни потрібна як повітря. Тільки вона може врятувати його від повного провалу. Російський наступ на Донбасі остаточно захлинувся. Захопити щось істотне він вже, швидше за все, не зможе. Навпаки, може втратити. Попереду давно очікуваний український контрнаступ на півдні.

А найголовніше, Кремлю потрібне призупинення активних бойових дій, щоб спокійно провести імітацію референдуму і анексувати окуповані території.

Ця анексія - останній шанс Путіна виправдати війну в очах російських обивателів і постати перед ними в образі переможця, а не ганебного лузера, яким він за фактом стає з кожним днем. Поки українці масовано обстрілюють окупантів і готують контрнаступ, ні про який "референдум" не може бути й мови. Кремлю потрібне тимчасове затишшя не пізніше вересня, коли планується ця необхідна для анексії імітація.

Читати такожМи повинні зробити ракети, які будуть долітати до МосквиПотім, накопичивши сили, Путін знову спробує знищити Україну, але поки йому потрібна "заморозка" активних бойових дій, щоб утримати і переварити вже захоплене.

Новини заразКонтакти