Саудити зробили сезон

Громадяни Саудівської Араваії рвонули до України / Reuters

За підсумками літа громадяни Саудівської Аравії залишать в Україні не менш як 100 млн доларів. Середні витрати за день складають орієнтовно 500 дол. на людину.

Громадяни Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки залишили Україні вже не менш як 25 млн доларів. А за підсумками літа залишать не менш як 100 млн доларів. Середні витрати за день складають орієнтовно 500 доларів на людину.

Утім, реальні витрати ще вище.

Я спілкувався з власником десятків апартаментів, який сказав, що саудити зробили сезон. Там, де українці платять 3500 гривень за номер, з них сміливо беруть 7000. І часто чорною готівкою.

У Карпатах саудити завантажили 15% номерів готелів і не підняли ціни.

Це дуже цікавий феномен, оскільки він показує, як би могла процвітати Україна, якби зробила ставку на свободи, а не на дебільне регулювання всього і вся.

Читати такожАрабські туристи масово заполонили українські курорти: в чому причинаАдже саудити полетіли до України через те, що країни Європи, та й багато країн світу закрилися через ковід. А Україна дуже навіть вільна в цьому плані.

Тому лібералізація візового режиму з Саудівською Аравією призвела до того, що багато хто рвонув дихати сюди.

Дихати в прямому сенсі цього слова, бо влітку у них легко може бути 50-60 градусів тепла. Тому багато хто намагається виїхати до більш прохолодних країн.

Тут би МЗС та іншим відомствам кувати залізо не відходячи від каси. А нашому бізнесу розгортати промокампанії та готувати інфраструктуру.

Новини заразКонтакти