Спочатку іспит з теорії, після - водіння: як Кабмін змінив правила для автошкіл

В Україні змінили порядок навчання в автошколах / УНІАН

Ці зміни мають поліпшити якість підготовки українських водіїв, але вчитися стане дорожче.

Днями Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою вніс зміни до типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів». Ці зміни планують запровадити через 6 місяців, тобто вже на початку квітня 2022 року.

Що по суті сталося? По-перше, Кабмін привів у відповідність статті про порядок підготовки водіїв з пунктом 24.3 правил дорожнього руху, де сказано, що навчати на дорогах загального користування можна тільки тих людей, які знають ПДР.

Ця норма не нова і давно присутня в правилах, але раніше вона ніколи не виконувалася. Тому що зараз в автошколах навчати водінню починали з другого тижня навчання, мотивуючи це тим, що людина, яка навчає водінню прирівнюється до водія і несе за все відповідальність.

Тобто тепер Кабмін змінив порядок навчання, прирівнявши його до того, що діє в усьому світі (за винятком пострадянських країн).

Наприклад, у тій же Туреччині порядок такий: спочатку вивчають теорію, потім здають іспит і тільки після цього починають навчати водінню. Тому що навчитися водінню може навіть ведмідь, який їздить на велосипеді по манежу. Але це не те водіння - людина, яка вже навчається, має розуміти що таке перехрестя, які є дорожні знаки.

Загалом такі зміни мають позитивно вплинути на якість підготовки українських водіїв. Однак, є у цієї зміни і один істотний мінус.

На даний момент навчання категорії "B" (легкові автомобілі) складається зі 100 годин теорії і 40 - практики. І для того, щоб реалізувати новий порядок, автошкола вже не вписується в стандартні 2,5 місяці навчання. А це, у свою чергу, потягне за собою збільшення терміну навчання, а разом із ним - і збільшення вартості навчання.

Для того, щоб цього не сталося, за кордоном діє механізм, за яким теорію можуть вивчати самостійно вдома. Після цього вже здається тестовий іспит. І якщо Кабмін це прийме, то по суті, це не потягне за собою збільшення термінів і ціни і буде відповідати світовій практиці.

Володимир Караваєв, правозахисник, експерт з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху, спеціально для Главреду

Новини заразКонтакти