Суджанська операція і нові деталі прориву

Курська область і Суджанська операція / Колаж: Главред, фото: скріншот

За перші 48 годин зона контролю вийшла за межі Суджанського району і перекинулася дорогою Рильськ-Суджа на Коренівський район.

Суджанська операція, що розпочалася 6 серпня, на третій день продовжує розвиватися і, судячи з інформації, яка надходить, насамперед від російської сторони, не зустрічає серйозного опору з боку регулярних військ РФ. Оскільки українська сторона не дає жодних офіційних коментарів щодо того, що відбувається, висновки про події, що стрімко розвиваються, можна зробити винятково зі слів російських воєнкорів і близьких до офіційних осіб.

Ситуація на третій день.

Так, на другу половину дня третьої доби Суджанської операції можна говорити про збільшення фронту бойових дій у Курській області до 50 кілометрів.

Своєю чергою, після полудня стали надходити повідомлення про зіткнення в районі населених пунктів Анастасіївка та Івниця, що свідчить про збільшення фронту ще на 8 км, а так само вклинювання в Курську область на 27 кілометрів. Водночас якщо в перші 48 годин Суджанської операції основними напрямками вклинювання стали траса Р-200 з напрямком на Суджу і під прикриттям річки Вільшана з лівого флангу, а також напрямок Миколиєве-Дар'їно-Дар'їно-Нижній Клин, під прикриттям річки Снагость, то зараз очевидним є напрямок уздовж автомобільної дороги Льгов - Суджа.

Так само слід при цьому враховувати, що за перші 48 годин зона контролю вийшла за межі Суджанського району і перекинулася дорогою Рильськ-Суджа на Коренівський район, практично впритул до околиць самого міста Кореневе.

Якщо інформація про зіткнення в районі Анастасіївки та Івниці підтвердиться, то можна говорити про те, що російські війська втратили контроль практично над усією лівобічною частиною району по дорозі Рильськ-Суджа, а це щонайменше 15 сіл, перераховувати які я не стану, щоб не перевантажувати інформацією. Головне не це.

Головне те, що напрямок руху - це грамотний баланс між наявністю автомобільної дороги, залізниці, з наявністю стійких, щільних ґрунтів, мінімальною присутністю населених пунктів, через які ця дорога веде, але розміщених у правий і лівий бік від неї сіл, через які протікають річки, а саме, Мала Локня та Івниця.

Річки в даному випадку відіграють роль природних перешкод для несподіваних ударів по флангах, а під час контролю сіл, їх можна використовувати як місця для розміщення сил і засобів, а також як укріплення-локації для прикриття основного напрямку руху.

І, знову-таки, якщо інформація про Анастасіївку та Івницю підтвердиться, то можна говорити про основний напрямок руху як північний - на Льгов, до якого від Анастасіївки всього 18 км. А якщо це так, то ще вчора фантастична версія про Курську АЕС, яка ще вчора здавалася фантастичною, стає все більш реалістичною!

Провал оборони.

Учора стали публікувати більше відео і фото із зони бойових дій у Курській області. На них зображені російські солдати, які здаються в полон десятками. За попередньою інформацією на вечір 7 серпня в полон здалося понад 300 російських військових.

Крім того, в заляканому російському суспільстві лунає багато критики на адресу кадировських підрозділів "Ахмат", які так само брали участь у прикритті кордону. І критика ця абсолютна справедлива, оскільки щойно розпочалася 6 серпня арт-підготовка в районі прикордонного пункту пропуску "Суджа", Свердліково, Олешні та Миколаєво-Дар'їне, підрозділи "Ахмат", як корова язиком злизало одразу по Р-200 у напрямку Курська.

Зараз, кілька сотень "ахматівців", замість захисту прикордонної зони "відважно захищають" Курськ.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти