У окупантів конвульсії в Криму

У окупантів конвульсії в Криму, розповів Коваленко / ua.depositphotos.com

Уся ця рефлексія викликана підготовкою окупантів до оборони Криму, а не до масштабного ривка на Запоріжжі.

У окупантів рефлексії в Криму... Ну, або, конвульсії.

Перш за все, відзначається накопичення військової техніки, особливо поблизу адміністративного кордону з материковою частиною України, а так само знімання зі зберігання великої кількості старої, радянської техніки.

Зокрема, росіяни продовжують знімати зі зберігання 943 ЦЗМР (Новоозерне) танки Т-62, гаубиці Д-30 і зенітно-артилерійські комплекси С-60.

Загалом, російські окупаційні війська зараз масово знімають зі зберігання Д-30, оскільки це найчисленніша гаубиця на зберіганні. Але є нюанс. Снаряди де?

Що ж до танків, то Т-62 - це на сьогодні єдиний танк, який після розконсервації не вимагає значних витрат людино-годин на своє відновлення, завдяки чому у РОВ дуже швидко формуються роти і батальйони з цих анахронізмів.

Так само в районі села Степове відзначається велике скупчення техніки. Особливу увагу привертає наявність дивізіону ОТРК "Іскандер", а також зведення додаткових фортифікаційних споруд.

Очевидно, що дана група окупаційних підрозділів призначена для тилового контролю траси Е-105.

Основна ж роль з контролю за трасою відведена угрупованню в районі Медведівки, де під прикриттям засобів ППО малого і середнього радіуса дії розміщено 5 БТГр противника.

В цілому, в трикутнику Медведівка-Джанкой-Армянськ зараз зосереджено 15-20 БТГр/ТГр.

Але, ця маса більше своїми рухами схожа на накопичення ресурсу для оборони, ніж створення потенціалу для підтримки південного угруповання в рамках якогось наступу. Іншими словами, вся ця рефлексія викликана підготовкою окупантів до оборони тимчасово окупованої території Криму, а не до масштабного ривка на Запоріжжі.

З іншого боку, тимчасово окупована територія Криму продовжує використовуватися як транзитний логістичний вузол для відправки МТО на південний плацдарм, але при активізації бойових дій, навряд чи логістична артерія через Кримський міст зможе здійснювати повноцінне забезпечення РОВ на півдні.

Очевидно, що для проведення активних бойових дій, з наступом по широкому південному фронту у РОВ не вистачає сил і засобів, а ті, які зосереджені, мають термін виснаження до 2-х тижнів, після чого... Після чого ворота на окуповані території Криму будуть відкриті в наскрізному режимі.

Наступатимуть?

Джерело

Новини заразКонтакти