Участь США у переговорах щодо Донбасу: чому це добра новина

Позиції України і США щодо Донбасу на перемовинах не відрізнятимуться / УНІАН

Після розмови Зеленського з Байденом з‘явилася інформація про новий майданчик перемовин з Росією, в якому візьмуть участь і США.

Сім років тому Росія вторглася в Україну, щоб захопити Донбас. Зараз погрожує ще більшим вторгненням, щоб Україна забрала його назад.

В 2014-му році я писав, що Росія не потягне Донбас: він знекровлюватиме її фіанансово, наводнюватиме відмороженими "ополченцями", яким однаково, кого вбивати, руйнуватиме зсередини.

Читайте такожПеремовини з "ЛДНР" і статус Росії: Україна поставила Москві жорстку умову щодо ДонбасуТак і сталось. Росія відчула це на власній шкірі, збагнула, наскільки перфектна ця зброя, і тепер намагається впарити Донбас нам назад, ще й на власних умовах.

Після розмови Зеленського з Байденом з‘явилася інформація про новий майданчик перемовин з Росією, в якому візьмуть участь і США. Очевидно, що давно було потрібно оновити формат, позаяк ані мінський, ні нормандський не працюють. Це хороша новина. І я хочу вірити, що новий формат буде не таким млявим, як існуючі.

Читайте такожЗеленський назвав умову проведення референдуму з питання Донбасу і КримуТак, США не воюватимуть за Україну. Але й зміцнювати Росію своєю бездіяльністю вони не будуть. Тому прогнозую, що наші позиції по Донбасу на перемовинах не відрізнятимуться. Навіщо позбавляти ворога того, що його повільно вбиває.

Новини заразКонтакти