Удари по Україні на початку серпня: що задумали росіяни

Удари по Україні / Колаж: Главред, фото: Сили оборони Півдня, pixabay.com

Судячи з першого тижня серпня, застосування fpv-дронів кардинально кількісно не змінилося.

Застосування РОВ Shahed-131/136, fpv-дронів і ББ "Ланцет" за перший тиждень серпня...

За перший тиждень серпня 2024 року російські окупанти застосували 111 дронів-камікадзе Shahed-131/136, з яких 105 було збито.

Це високий показник, але не рекордний. Нагадаю, що за перший тиждень липня було застосовано 95 дронів. Загалом жодних передумов для того, що серпень може стати рекордним місяцем із пусків Shahed-131/136 - немає.

Польоти транспортної авіації КВІР до Москви в межах звичайного трафіку, а будь-яких повідомлень про підвищення виробництва і видачі готової продукції на заводі в Алабузі (Татарстан) не надходило.

Застосування РОВ fpv-дронів.

Нагадаю, що в липні РОВ встановили рекорд із застосування fpv-дронів - понад 11 000! Судячи з першого тижня серпня, застосування fpv-дронів кардинальним чином кількісно не змінилося.

Протягом першого тижня серпня російські окупанти застосували близько 2 500 fpv-дронів, або, в середньому, понад 350 на добу, що трохи нижче за показник за перший тиждень липня, коли застосування склало понад 2 600.

Нагадаю, що раніше середньостатистичний показник застосування fpv-дронів на добу у РОВ зберігався в межах від 250 до 300 на добу, зараз же він упевнено складає, або виходить за межі 350.

Так само, варто нагадати і про те, що Китай, нібито, має намір з 1 вересня значно скоротити експорт fpv-дронів у країни, які можуть їх використовувати для війни або тероризму. Якщо Пекін дотримається цієї позиції, то це серйозно вплине на застосування fpv-дронів російськими окупантами, хоча і на наші показники так само матиме вплив.

ББ "Ланцет".

Баражувальний боєприпас "Ланцет" упродовж першого тижня серпня не продемонстрував рекордів і зберіг середній показник застосувань на добу в межах 10 од, хоча й був піковий показник.

Так, у п'ятницю, 2 серпня, РОВ застосували близько 30 ББ "Ланцет". Примітно, що з 30 ББ "Ланцет" верифіковано лише 1 успішне застосування.

Нагадаю, що середній місячний показник застосування РОВ ББ "Ланцет" становить 250 +/-10%.

Висновки.

Загалом, висновки досить стандартні.

Перший тиждень серпня продемонстрував високу, але пересічну вже інтенсивність застосування Shahed-131/136.

Протягом першого тижня серпня відзначилося незначне скорочення застосування fpv-дронів.

ББ "Ланцет" - не дивлячись на пікове застосування в 30 ББ за добу, в тижневому обсязі змін не відбулося і зберігається в межах 10 од. на добу.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти