Війна буде довгою: чому Путін знову став "збирачем земель"

Ставлення українців до війни має змінитися - вона ризикує бути довгою / УНІАН

Путін не зупиниться. Тому що це не Путін воює з Україною. Це - імперія, яка не може жити без розширення, експансії.

Що цікавого у вчорашньому виступі Путіна з приводу 350-річчя Петра I.

По-перше, Путін живий, і непогано виглядає. Надії на рак крові, рак товстої кишки, тонкої кишки, здається, ефемерні. Та й потім - є Патрушев, є Медведєв, Кирієнко... Російська імперія - це не тільки Путін; це система, машина, махина...

Що сказав. Провів паралель між війною Петра проти Швеції та війною Росії проти України. Мовляв, і тоді, і зараз, війна йде не заради відторгнення територій, а заради повернення.

"Петро I Північну війну 21 рік вів. Здавалося б, воював зі Швецією і щось там відторгав. Нічого він не відторгав! Він повертав... Повертати. І зміцнював. Ось чого робив. Судячи з усього, на нашу долю теж випало повертати і зміцнювати."

Риторика абсолютно змінилася. На початку агресії Путін говорили про" допомогу братнім республікам", про" демілітаризацію "і" денацифікацію", говорив про претензії до НАТО... Тепер все просто: "gовертати" і "зміцнювати". Ось і всі цілі війни. Маски зірвані.

Тому і наше ставлення до війни має повністю змінитися. Не варто розраховувати на санкції, не треба сподіватися на переговори, нічого мріяти про рак товстої кишки...

Путін не зупиниться. Тому що це не Путін воює з Україною. Це - імперія, яка не може жити без розширення, експансії. Це сам Петро I, дух якого не вивітрився з російських владних кабінетів.

Читати такожЧас закінчується: чому Україні потрібно поспішати звільняти свої земліТому війна буде довгою. Поки не загине Російська імперія, або вільна Україна.

Ніякої pахідної зброї, ніякої західної допомоги на таку війну не вистачить. Треба самим робити танки, літаки, знаряддя, снаряди для такої війни. Треба готувати людей - кожного українця - для такої війни.

Іншого вибору немає. Це всі знають. Але не всі приймають. Таке прийняття схоже на прийняття смерті, якої кожен підсвідомо хоче уникнути. Але уникнути неможливо.

Юрій Касьянов, військовослужбовець ЗСУ, блогер

Новини заразКонтакти