ЗСУ дістануть окупантів на Зміїному: що дадуть Україні поставки HIMARS

Українська армія отримає від США РСЗВ HIMARS / Вікіпедія, pixabay

Головний козир РСЗВ HIMARS - висока мобільність, дальність і точність. Безумовно, це не диво-зброя, але це серйозне озброєння, що впливає на хід війни.

Байден офіційно підтвердив, що ЗСУ отримають РСЗВ HIMARS. Американці тривалий час не розвивали реактивну артилерію, більше покладаючись на ствольну. І користуватися артилерією американці ще з часів Другої світової вміли чудово.

Мало хто знає, що в американській армії вже тоді комвзводу міг викликати підтримку артилерії дивізії. Серйозно за розробку РСЗВ американці взялися в 80-і роки, розглядаючи їх як засіб боротьби з артилерією, скупченнями техніки, колонами постачання.

У підсумку з'явилася система MLRS розвитком якої є HIMARS, який отримають ЗСУ. MLRS дуже добре показала себе під час війни в Перській затоці.

Головний козир РСЗВ HIMARS - висока мобільність, дальність і точність. Безумовно, це не диво-зброя, але це серйозне озброєння, що впливає на хід війни. Адже донедавна Україна отримувала зброю, більше підходящу для партизанської війни.

Про що це говорить? Про те, що нам давали три дні – і Кремль у своїх планах, і Партнери у своїх прогнозах. Враховуючи потенціал РФ і жорсткий намір Путіна остаточно вирішити українське питання, Україну майже списали з рахунку, як державу.

Як бачимо, все кардинально змінилося. Поворотним моментом стала нарада на базі Рамштайн 26 квітня, участь в якій взяли представники 40 країн.

Читати такожЯк Росія хоче відрадити Європу від поставок зброї УкраїніКраїни "Великої сімки" підтвердили, що допомагатимуть Україні зброєю, поки це буде потрібно. Не обійшлося, правда, і без ложки дьогтю, в поставки боєкомплекту HIMARS не будуть входити найбільш далекобійні ракети. Втім, і без них це дає куди більші оперативні можливості для ЗСУ. Адже відстань від берега до острова Зміїний усього 37 км.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор"

Новини заразКонтакти