Навіщо Путіна відправили до Маріуполя

Путін у Маріуполі / скріншот

Китайським ЗМІ напередодні візиту лідера країни до засудженого світом злочинця теж потрібна картинка.

Багато хто обговорює, чи фальшивка кадри з Путіним у Маріуполі. Як на мене, це не важливо: він давно вже живе у світі ілюзій, створюючи їх для інших і сам в них потопаючи.

Важливо інше. Раптове ворушіння викликане візитом китайського лідера в Москву.

Іміджевий удар, нанесений Путіну Міжнародним кримінальним судом напередодні його якраз-таки запланованої поїздки до анексованого Криму – на дев'яту річницю захоплення, – виявився занадто сильним і несподіваним.

Ордер, виданий на арешт Путіна, зробив пролом у пропаганді і всередині Росії, і в китайському інформаційному просторі. Пролом треба було судомно закрити.

Китайським ЗМІ напередодні візиту лідера країни до засудженого світом злочинця теж потрібна картинка. На терміновому засіданні в суботу кращі уми путінської пропаганди не змогли придумати нічого кращого, як відправити Путіна до Маріуполя — або створити таку видимість.

І кремлівський пул журналістів, і безпечники, і військові в подиві забігали. Але у Путіна важливе завдання - продемонструвати Китаю, які захоплені території йому по-справжньому важливі, а які можуть бути предметом торгу. Такі ось китайські церемонії.

Не в'яжеться тільки образ тракториста з "Калини червоної" Василя Шукшина, якого так переконливо грав Путін, з церемоніалом китайців.

Джерело

Новини заразКонтакти