Жабогадюкінг по-російськи: Путін віджимає Wildberries у Кадирова

Між Путіним і Кадировим наріває конфлікт / Колаж Главред, фото kremlin. ru, скріншот з відео

Путін, імовірно, - прямий бенефіціар віджиму Керімовим Wildberries у Кадирова, який, за зізнанням Владислава Бокальчука, багато років був дахом цієї компанії.

Річ у тім, що Керімов давно і багато платить особисто Путіну через номінала Ролдугіна та іншими каналами. Читаємо в розслідуванні паперів офшорів Mossack Fonseca Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ):

"Структури, близькі до Сулеймана Керімова, проводили непрямі платежі на рахунки офшорів, пов'язаних із Сергієм Ролдугіним. Унаслідок двох складних угод із компаніями Керімова офшори Ролдугіна отримали права на отримання 4 млрд рублів (59 млн доларів) і 200 млн доларів відповідно, заплативши за це всього 2 долари".

Це тільки два такі хабарі Керімова Путіну. А він платить йому регулярно. Саме в цьому секрет безпрецедентного хапка Керімовим компанії Wildberries, що коштує понад 7 мільярдів доларів. Немає сумнівів, що значна частина навару Керімова знову піде в кишеню Путіну через офшори номіналів.

Кадиров цього не може не знати, проте не здається і навіть намагається перейти в наступ. Це означає, що Путін втрачає контроль над свої чеченським сатрапом. Справа йде до найнебезпечнішої кризи в російській владі з часів путчу Пригожина. Як і того разу, той, хто програв, має високі шанси втратити не тільки місце в російській верхівці, а й життя.

Наразі Путін, як завжди у складній ситуації, ймовірно, затихариться і чекатиме зручного моменту, щоб довести, хто в домі господар. А ось його противник поки демонструє, що готовий наламати дров. Загалом, запасемося попкорном, попереду цікаве продовження жабагадюкінга, здатного закінчитися погано для обох сторін протистояння.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968 року, Горький) - російський соціолог, один із найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної та політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агентство "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го до 2005-го року Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним із підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Німеччини.
Ігор Ейдман у 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова Російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор численних публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він докладно розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Джерело

Новини заразКонтакти