Арабо-ізраїльска війна як ідеальний тригер світового конфлікту

13 жовтня 2023, 06:32
Є надія, що ця війна не переросте в загальносвітовий конфлікт, як не хотіли б цього в Росії та Ірані.
Арабо-ізраїльска війна як ідеальний тригер світового конфлікту
В Ізраїлі сьогодні максимально високий градус напруги / фото: ua.depositphotos.com

Якщо б на меті стояло розпалення всесвітнього конфлікту, арабо-ізраїльска війна підходить для цього краще, ніж війна Росії і України.

Вже років 60 цей конфлікт несеться з екранів телевізорів і є на перших шпальтах газет.

Зараз передумови для "остаточного" вирішення питання - чи то єврейського чи то арабського - найгарячіші, поточний конфлікт неймовірно кривавий, його висвітлюють не тільки телевізор і газети, як в минулому, але й соціальні мережі. Це ше більше підвищує градус напруги.

відео дня

В Європі та Америці вже в повній мірі присутня "п'ята колона", яка завжди буде підтримувати арабські позиції, якими би антигуманними вони не були. Наявність багатотисячних пропалестинських мітингів у великих містах Європи, які проходять, не зважаючи на звіряче обличчя Хамасу - один крок до перенесення тероризму за межі Палестини, в більш спокійні країни.

Треба також сказати, що величезне палестинське лоббі присутнє і в урядових колах Європи, і заяви політиків так само неоднозначні, як і було в більш мирні часи.

Але, так само, як в 2022 прийшлося визначитися з підтримкою України, мабуть зараз прийде час зайняти сторону Ізраїля, хто не зможе сам визначитися, можливо, отримає підказки з Вашингтону, з борту авіаносців, тощо.

Є надія, що ця війна не переросте в загальносвітовий конфлікт, як не хотіли б цього в Росії та Ірані. Але рішучі дії все одно будуть потрібні.

Хто такий Євген Іхельзон?

Євген Іхельзон - український блогер родом з Донецька. Закінчив Донецький інститут соцільної освіти за спеціальністю історія релігії, релігієзнавство. Один із координаторів руху "Ми - європейці". Працює в проекті "Я люблю Азію". Буддист, називає себе бродячим філософом, багато часу проводить в Індії, Китаї, Гонконгу, Малайзії, Непалі.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти