Армія РФ хоче скоріше перестати програвати війну в Україні

18 квітня 2023, 08:20
Усунути Путіна люди з вулиці не можуть – це можуть зробити тільки люди, які мають доступ до влади країни-агресора РФ. І найбільш вигідно це армійцям.
Армія РФ, Володимир Путін
В армії РФ найбільше зацікавлених в усуненні російського диктатора Володимира Путіна / Фото УНІАН

​Ми сподіваємося, що успіх контрнаступу ЗСУ спонукає російські еліти до дії, тому що отруїти, усунути Путіна люди з вулиці не можуть – це можуть зробити тільки люди, які мають доступ до влади. Чи будуть вони це робити – невідомо, але у них може скластися безвихідна ситуація, якої ми зараз до кінця навіть не розуміємо.

Перша група, яка прям завтра хотіла б (але не кажу, що могла) усунути Путіна – це олігархи. Вони постраждала сторона, у них проблеми з санкціями, майном, способом життя, статусом на Заході, дітьми, коханками, довіреними особами. Це лежить на поверхні - вони страждають від цього найбільше, адже вони малювали собі зовсім інше майбутнє. Просто подивіться, як поводяться представники "Альфа-групи", Усманови тощо.

Друга група – армійська. Для них, чесно кажучи, все це теж виглядає сумно, оскільки вони відповідальні за рішення, які приймаються не ними. Вони такі ж військові злочинці (наприклад, Генштаб РФ, Міноборони), але проблема в тому, що у них скоро повноцінної армії не залишиться, будуть тільки обивателі з вулиці, "піджаки". Це теж дивна ситуація, і незрозуміло, хто відповідатиме за провали, адже вони точно цього не хочуть.

відео дня

Тому в армії я вбачаю особливий інтерес до того, щоб все скоріше закінчити і припинити цю війну програвати. Тому що перспектив перемоги немає жодних. А чого не взяли Київ за три дні і чому вирішили, що візьмуть його зараз? Там теж сидять не ідіоти і розуміють, куди все котиться. Тим більше, що воюють не просто з Україною, а в її особі з усім колективним Заходом, перемогти який не можна. І уявити, що вони десятиліттями просиджують у своїх кабінетах на Фрунзенській набережній (тут розташовується головна будівля Міноборони РФ. - Главред) і не розуміють цього – смішно.

Ну і уряд РФ теж не в захваті від усього. Адже це їм розгрібати економічні проблеми і за все відповідати. Подивіться на Набіулліну в Центробанку - вона віддає собі звіт, адже в грошиках вона розуміє наслідки. Але ми не розуміємо до кінця, що відбувається з ФСБ. Напевно, велика частина спецслужб хотіла б м'якого транзиту - посадити замість Путіна Путіна 2.0. Хто це буде, син Патрушева, Патрушев або хтось інший не має значення.

Тобто у всіх одні й ті ж уявлення про те, що відбувається. Ключовим є успіх або відносний успіх контрнаступу України. Його готує не тільки керівництво ЗСУ, це відбувається і за участю союзників – вони дають зброю, навчають українських військовослужбовців.

Марк Фейгін, російський правозахисник, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти