Бахмут - хороший полігон для знищення російської армії

19 травня 2023, 08:20
Після знищення останнього росіянина, останнього зайця, який там залишиться, почнеться зачистка Бахмута штурмовими ротами.
Бахмут
Для ЗСУ не обов'язково брати Бахмут під контроль / фото: 24 ОМБр імені короля Данила

На Бахмутському напрямку ми почали займати висоти, які утримували раніше. Ми відійшли на західну частину Бахмута під прикриття висот Часового Яру і Хромового. Далі пішов рух з боку Часова Яру на Клещіївку за висотами в обхід Бахмута для оточення міста.

У російської армії є два варіанти дій.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

відео дня

Перший - відійти на стартові позиції в район Попасної. У разі відходу війська будуть виведені не тільки з Бахмута, а й з Соледара. Вони повернуться на колишні позиції, щоб вирівняти фронт. За законами ведення війни, їм треба вирівняти фронт від Горлівки через Попасну на Лисичанськ і зайняти оборонні позиції.

Другий варіант передбачає утримання росіянами частини району Бахмута, внаслідок чого їх знищать. У такій ситуації їм потрібно буде прийняти для себе рішення.

Ми навіть не будемо заходити до Бахмута і обійдемо його по висотах. Вже зараз ми накриваємо частину Бахмута з боку Часового Яру, а після заняття всіх висот будемо накривати весь Бахмут і як в тирі розстрілювати російські частини. Для цього підтягнеться артилерія. Але штурмувати Бахмут ніхто не буде, оскільки це безглуздо.

Після знищення останнього росіянина, останнього зайця, який там залишиться, почнеться зачистка Бахмута штурмовими ротами. Подібні завдання виконують, в основному, роти Нацгвардії. Діяти настільки по-дурному, як це робили росіяни, коли видавлювали наші частини з Бахмута, ми точно не будемо. У цьому немає необхідності.

Нам навіть не треба брати Бахмут під контроль. Завдання - зайняти висоти і знищувати російські війська. Ключове завдання будь-якої армії - знищення військ противника, а звільнення міст і територій є вже наслідком його реалізації. Можна взагалі нічого не робити: достатньо обійти Бахмут по висотах, організувати напівоточення міста, виставити батарею і знищувати там хоч всю російську армію, що в підсумку і призведе до звільнення Бахмута.

Звичайно, я перебільшую, але завдання стоїть саме таке. Наразі Бахмут - хороший полігон для знищення російської армії. Вони кидають в цю топку свої частини, а ми мінусуємо приблизно 150-200 людей на добу двохсотими або трьохсотими. Механізм добре працює, його можна залишити аж до повної перемоги.

Далі все залежатиме від оперативної обстановки. Якщо їм набридне битися чолом об стіну і вони відійдуть, ми будемо рухатися в бік Попасної. Поки цей плацдарм на Бахмутському напрямку працює, ми будемо ним користуватися.

Роман Світан, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти