Байки Лукашенка про війну: що не так зі звинуваченнями батьки на адресу України

3 липня 2022, 12:02
Лукашенко вигадує привід для війни з Україною, проте виходить у нього поганенько.
Звинувачуючи Україну Лукашенко намагається виправдати майбутні обстріли Іскандерами українських міст
Лукашенко розповідає казки про Україну, розраховані на ідіотів / Reuters

Лукашенко готує інформаційний привід-казус беллі (casus belli) – формальний привід для початку війни з Україною.

Картопляний фюрер заявив, що "...три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території Білорусі. Але, слава богу, протиповітряними комплексами "Панцир" вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України".

Логіка – ідіотська. Розрахована на ідіотів. Будь-якій розсудливій людині зрозуміло, що Україна, яка щосили стримує російську агресію на сході, абсолютно не зацікавлена у відкритті другого фронту на півночі. Не зацікавлена, але змушена тримати чималі сили на білоруському кордоні. А це відволікання сил тільки на руку Путіну.

відео дня

І потім, які ракети може збити "Панцир"? Хіба що крилаті наземного і повітряного базування, яких у України просто немає. Проти "Точки-У", деяка кількість ракет яких ще залишилася в Україні, цей комплекс марний.

Але хіба правда цікава Лукашенку?

Тарган грізно заявив, що ним "відданий наказ підрозділам збройних сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри ухвалення рішень у ваших столицях з усіма витікаючими наслідками".

читайте такожЛукашенко шукає спосіб зрадити Путіна - інтерв'ю з Олегом Ждановим

Доморощеному Муссоліні треба виправдати завтрашні обстріли російськими "Іскандерами" українських міст із території Білорусі.

Він прекрасно розуміє, що це – війна. І що подальше ймовірне вторгнення білоруської армії в Україну – теж війна. І що його точно ніхто не пощадить – ні наші, ні білоруські партизани, які вчинять із ним так само, як італійські партизани вчинили з дуче.

Юрій Касьянов, військовослужбовець ЗСУ, блогер

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти