Байки Росії про гіперзвукову зброю: чому метання "Кинджалами" – це окозамилювання

21 березня 2022, 19:38оновлено 30 березня 2022, 17:00
Горезвісний "Кинджал" – по суті, той самий "Іскандер", тільки стартує з переобладнаного літака.
Витребеньками врода
ППО України навчилося ефективно збивати російські крилаті ракети, розберуться у нас і з "Кинджалами"

В даному тексті виступаю не як політаналітик, а як фахівець, що достатній час пропрацював у ракетній галузі.

У частини нашого технічно не підкованого населення виникає переляк: от, мовляв, агресор почав стріляти по нас якимись новітніми супер-пупер гіперзвуковими ракетами, від яких ніяк і ніде не врятуватися. Хочу нагадати: що б не робила нинішня Росія – це окозамилювання, розраховане на тупих, і голимий піар. З гіперзвуковим зброєю – те ж саме.

Мало не з першого дня вторгнення по Україні з Білорусі запускають твердопаливні ракети "Іскандер". Це балістичні ракети – вони вилітають за межі атмосфери і потім падають на ціль.

відео дня

читайте такожЧому війна з Україною для Росії в будь-якому випадку закінчиться катастрофою

Так от, горезвісний "Кинджал" – по суті, той самий "Іскандер", тільки стартує з переобладнаного літака. За рахунок повітряного старту "Кинджал" має збільшену дальність. А на траєкторії падіння і "Кинджал", і "Іскандер" розвивають велику (гіперзвукову) швидкість. Насправді, практично все, що валиться на землю через атмосферу – що ракети, що метеорити – летить на гіперзвуці. І тут Росія, звичайно ж, нічого не винайшла.

Аналогічно – з маневруванням на траєкторії падіння, що ускладнює роботу ППО. Ідея з маневруючими головними частинами була реалізована в дніпровських ракетах ще в 70-ті роки, тільки тоді піарним енурезом не страждали.

"Іскандер" і "Кинджал" – потужні тактичні ракети, здатні забезпечити серйозні руйнування, перш за все, в житлових забудовах. Як, втім, і скидаються на наші міста півтонні бомби. Що, звичайно, жахливо. Але це – нічого такого, з чим ми ще не стикалися від "визволителів".

читайте такожБомби можуть повернутися бумерангом на голови росіян: як жителям Росії зупинити війнуНаше ППО навчилося досить ефективно збивати крилаті ракети ворога. З балістичними "Іскандерами" складніше, оскільки вони летять швидше, але їх вже теж почали збивати. Розберуться і з "Кинджалами". Тим більше, коли союзники посилять наше ППО (сьогодні з цього приводу ціле міжнародне засідання було).

Тому не ведімося на грізні назви і пам'ятаймо, що кинджал – зброя боягузів і слабаків, і цими витребеньками козака не перемогти.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти