Білгородська "бавовна": хто обстрілює ракетами російське місто – дві версії

4 липня 2022, 06:32
Україні сто років не потрібні житлові квартали російських міст, особливо враховуючи обмежений ресурс ракетної техніки.
Є дві версії того, хто і навіщо обстріляв ракетами Білгород
Ракетні обстріли російського Білгорода невигідні і непотрібні зараз Україні

У Білгороді позаминулої ночі була дуже серйозна "бавовна". Цього разу місцеве начальство вже отримало пряму вказівку говорити про обстріли з боку України, тож стало масово сповіщати про приліт трьох українських ракет "Точка-У". Мовляв, усі три ракети збили, а вибухи й пожежі сталися внаслідок падіння уламків ракет.

От лише нашим ЗСУ сто років не потрібні житлові квартали російських міст, особливо враховуючи обмежений ресурс ракетної техніки.

Чекатимемо оцінок військових експертів, на що це все змахує. У мене поки що дві робочі версії.

відео дня

По-перше, якась незрозуміла провокація, яка передбачала власний обстріл своїх же міст, щоб потім... Із цим "потім" незрозуміло. Дискредитувати Україну перед світом? Росіянам уже не вірять, а вильоти й траєкторії відслідковуються, тож скоро буде повноцінна інформація. Щоб розігріти настрої в Росії і посилити мобілізацію? Не схоже. Війна і так іде, розуміння, що "можуть і нас" тільки знижує бажання росіян воювати.

Але в заболотті логіку шукати трудно.

По-друге, більш пріоритетна для мене версія – бездумна робота їхніх ППО по своїх ракетах прямо над містом. З білгородського напрямку вже не раз летіли ракети в бік Харківщини. Пригадуєте давніше відео з падінням такої ракети біля дороги. То вона летіла з півночі. Можливо, що до Білгорода зараз підтягнули сили ППО, включаючи комплекси "Панцир".

Через відсутність координації, а таке було й раніше, росіяни могли на автоматі піти на перехоплення власних ракет. Але раніше вони вже збивали пару ракет поза міською забудовую. Були такі відео, тоді навіть не заїкнулися про Україну. А зараз стали збивати прямо над містом, що недопустимо (окрім найкритичніших ситуацій).

читайте такожРосія скаженіє: як Україна стає недосяжною для Кремля

Оскільки знищено чимало будинків та є загиблі, не лишилося варіантів, окрім, як валити свій промах на Україну.

Інших пояснень поки що не знаходжу, хоча й ці обидва варіанти доволі дивні.

А заяви російських губернаторів Брянщини й Курщини ще дивніші та дурніші. Збитих ракет вони не показують, але вже сповіщають, що "українці їх обстріляли ракетами з касетними зарядами". Це вже класика – брати повідомлення у нас про власні злочини й лише міняти місцями злочинця і жертву. А наші не застосовують касетних зарядів.

читайте такожЗброя Судного дня: що буде, якщо Росія скине на Київ ядерну бомбу

Одна з ракет ППО "Панцир", якою робили перехоплення, впала й зависла на житловому будинку. А ще низка відео вказують на те, що принаймні одна ракета була збита з повним запасом ракетного палива, від чого й стався саме такий тип вибуху. А, отже, її запуск відбувся десь поблизу Білгорода, й точно не з території України.

Тарас Чорновіл, політичний аналітик, колишній народний депутат України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти